Kontrpuolimas fronte, kurio taip laukė sąjungininkai, baigėsi be pasiekimų. Po virtinės skandalų amerikiečių spaudoje, Europoje ir Jungtinėse Valstijose galvas pradėjo kelti Vladimiro Putino „draugai“. Europoje 50 mlrd. eurų blokuoja jo senas bičiulis, Vengrijos prezidentas Viktoras Orbanas. Jungtinėse Valstijose 60 mlrd. dolerių karinės pagalbos paketo nepraleidžia respublikonai, Donaldo Trumpo šalininkai. Ir jokios akivaizdžios išeities iš šios padėties nėra.

V. Orbanui reikia pinigų – 21 mlrd. eurų, kuriuos ES įšaldė 2021 metais, reaguodama į teisės viršenybės pažeidimus Vengrijoje. Europos Parlamentas V. Orbano režimą oficialiai laiko „rinkimine autokratija“. Liepos 1 dieną jis netgi priėmė precedento neturinčią rezoliuciją, kurioje pripažino, kad Vengrija 2024 metų antrąjį pusmetį yra netinkama pirmininkauti ES.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)