Remiantis Kremliaus pareiškimu, per abiejų lyderių pokalbį telefonu V. Putinas „atkreipė dėmesį į katastrofiškų pasekmių galinčias turėti reguliarias Ukrainos atakas prieš [Zaporižios branduolinius] objektus, įskaitant radioaktyviųjų atliekų saugyklą“.

Didžiausia Europoje atominė elektrinė pastarosiomis savaitėmis buvo kautynių židinys, todėl kilo susirūpinimas, kad gali įvykti branduolinis incidentas.

V. Putino teigimu, elektrinėje dirbantys Rusijos specialistai imasi priemonių komplekso saugumui užtikrinti. Be to, Maskva pasirengusi kartu su Tarptautinės atominės energijos agentūra (TATENA) toliau ieškoti „nepolitizuotų“ jėgainės problemų sprendimų, patikino prezidentas.

Ukrainos branduolinės energijos agentūra „Enerhoatom“ sekmadienį pranešė, kad paskutinis veikęs Zaporižios AE reaktorius buvo išjungtas saugumo sumetimais.

Per pokalbį su E. Macronu V. Putinas taip pat apkaltino Ukrainos pajėgas iš Vakarų šalių tiekiamų pabūklų apšaudant civilinę infrastruktūrą Ukrainos rytiniame Donbaso regione.

Ukrainiečių pajėgos šio mėnesio pradžioje pradėjo didelio masto kontrpuolimą, siekdamos atkovoti iš rusų rytines teritorijas. Promaskvietiški separatistai šį savaitgalį pranešė, kad jų pajėgos dalyvauja „įnirtinguose“ mūšiuose su Kyjivo kariuomene Donecko srityje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)