„Lėktuvą numušė – tai jau tikrai nustatyta – amerikiečių sistema „Patriot“, – sakė V. Putinas per televiziją. Lėktuvas buvo numuštas sausio 24 dieną, o Rusijos valdžios institucijos teigė, kad jame esą buvo 65 ukrainiečių karo belaisviai.

Iš tiesų kol kas neaišku, kokiomis aplinkybėmis praėjusią savaitę buvo numuštas ir atvirame lauke netoli sienos su Ukraina sudužo Rusijos karinis krovininis lėktuvas „Il-76“.

Maskvos teigimu, lėktuvu skridę 65 ukrainiečiai karo belaisviai, kuriuos buvo planuojama apkeisti į nelaisvėje esančius rusų karius, žuvo, o lėktuvą numušė Kyjivo pajėgos.

Kyivas tiesiogiai nepaneigė Maskvos įvykių versijos, tačiau suabejojo, ar ukrainiečiai kariai tikrai skrido tuo lėktuvu ir paprašė Maskvos paviešinti jų kūnų nuotraukų arba suteikti kitokių įrodymų savo teiginiams pagrįsti.

Pareiškė, kad rusų daliniai užėmė pozicijas Avdijivkos pakraščiuose

Rusijos prezidentas V. Putinas pareiškė, kad rusų pajėgos užėmė pozicijas smarkių mūšių siaubiamo Avdijivkos miesto pakraščiuose Rytų Ukrainoje. Rusų kariai ten užėmė ir kontroliuoja 19 namų, sakė V. Putinas trečiadienį Maskvoje.

\Praėjusią savaitę pramoninio miesto meras pranešė, kad Rusijos daliniams pirmą kartą pavyko įsiveržti į miestą, tačiau jie esą buvo vėl išstumti.

Maskva nuo spalio mėgina apsupti miestą Donecko srityje, kuriame prieš rusų puolimą gyveno apie 32 tūkst. žmonių. Donecko sritis yra viena iš keturių Ukrainos sričių, kurias Kremlius 2022 m. neteisėtai aneksavo. Tačiau nė vienos jų agresorius nekontroliuoja visiškai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją