Karinių laivų paradą Sankt Peterburge taip pat stebėjo Rusijos gynybos ministras Sergėjus Šoigu ir Afrikos valstybių lyderiai, kurie ketvirtadienį ir penktadienį dalyvavo susitikime antrajame pagal dydį Rusijos mieste.

Paradą transliavo televizija, o jame plaukė 33 karo laivai, įskaitant 4 povandeninius laivus, ir iš viso dalyvavo apie 3 000 jūreivių.

Sekmadienį Maskvą puolė trys Ukrainos dronai, todėl rusai nerimavo, kad bepiločiai orlaiviai gali pasirodyti ir parado Sankt Peterburge metu. Tačiau renginiai praėjo be trikdžių tiek ten, tiek kituose miestuose.

Savo kalboje V. Putinas minėjo, kad Rusijos karinis Baltijos ir Juodosios jūros laivynai bei kiti daliniai „drąsiai vykdo“ savo užduotis. Tačiau jis neužsiminė apie karą Ukrainoje, kur nuostolių patyręs Juodosios jūros laivynas nuolat leidžia raketas į Ukrainą.

Rusijos žiniasklaida skelbė, kad laivų paradą stebėjo Malio, Burkina Faso, Eritrėjos, Kongo Respublikos ir kitų Afrikos valstybių prezidentai. Rusija yra viena pagrindinių ginklų tiekėjų Afrikos šalims.