„Ukrainos gynimas, NATO plėtra – tavo žiniai, Vladimirai, pats prisiprašei“, – pareiškė buvusi Amerikos diplomatijos vadovė, savo žodžiais sukeldama juoką ir plojimus.

Hillary Clinton

Reaguodamas Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas trečiadienį pareiškė, esą H. Clinton Rusijoje žinoma savo bandymais „viską apversti aukštyn kojomis“.

Jis priminė 2009 metų incidentą, kai ant simbolinio H. Clinton Rusijos užsienio reikalų ministrui Sergejui Lavrovui padovanoto mygtuko, kuris turėjo simbolizuoti Vašingtono ir Maskvos santykių atkūrimą („perkrovimą“), buvo žodis rusų kalba, reiškiantis „per didelį apkrovimą“.

„Akivaizdu, kad tai gal ir nebuvo tikslinga klaida, bet labai jau iškalbinga“, – sakė D. Peskovas.

Hillary Clinton ir Sergejus Lavrovas 2009 metais

Tuo metu, kai H. Clinton padarė „perkrovos“ klaidą, Rusijos užsienio reikalų ministras S. Lavrovas jai paaiškino, kad Amerikos panaudotas veiksmažodis neteisingas, tačiau mygtuką pažadėjo pasidėti ant savo darbo stalo.

„Panašu, kad H. Clinton reikia priminti apie ne vieną NATO plėtros bangą ir Aljanso karinės infrastruktūros artėjimą prie mūsų sienų“, – sakė D. Peskovas.

Antradienį H. Clinton grįžo į JAV Valstybės departamentą, kur buvo atidengtas oficialus jos portretas.

H. Clinton nuo 2009 metų ėjo tuometinio JAV prezidento Baracko Obamos administracijos diplomatijos vadovės pareigas ir, be kita ko, dėjo pastangas atkurti santykius su Rusija.

2016 metais H. Clinton siekė tapti JAV prezidente, tačiau rinkimuose nusileido Donaldui Trumpui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)