Trys grupės narės – 22 metų Nadiežda Tolokonnikova, 24 metų Marija Aliochina ir 30 metų Jekaterina Samucevič - praeitą savaitę buvo nuteistos dvejų metų laisvės atėmimo bausme: taip pankroko atlikėjos buvo nubaustos už „pankroko mišias“, surengtas cerkvėje: jų metu merginos Mergelės Marijos meldė išlaisvinti Rusiją nuo V. Putino.

Merginų grupė neturi pagrindinės atlikėjos, o skiriamuoju jos ženklu tapo margaspalvės vilnonės kepurės-kaukės, dengiančios muzikančių veidus. Per lapkritį vykusį koncertą merginų buvo penkios, tačiau vėliau grupės narių skaičius išaugo iki dešimties.

Trijų grupės narių, iš kurių dvi augina mažamečius vaikus, teismas Vakarų žiniasklaidoje susilaukė itin daug dėmesio. Rusėms paramą reiškė ištisos valdžios, žmogaus teisių gynėjai ir muzikos pasaulio garsenybės, tarp kurių ir seras Paulas McCartney bei Madonna.

Rusijos prezidento kritikai „Pussy Riot“ teismą pasmerkė kaip bandymą bet kokia kaina nutildyti protestą prieš valdančiuosius. Teismas taip pat buvo lyginamas su cirku virsdavusiais teismais Sovietų Sąjungos laikais.

Praeitą savaitę per interviu kitos „Pussy Riot“ narės sakė, jog teismas tik dar labiau sustiprino jų ryžtą rengti naujus protestus.