M. Aliochina yra viena iš kelių opozicijos veikėjų, kaltinamų sausį organizavus protestus, kai iškart po sugrįžimo į Rusiją iš Vokietijos buvo sulaikytas ataką nervus paralyžiuojančia medžiaga išgyvenęs A. Navalnas.

Maskvos Preobraženskio apygardos teismas programėlėje „Telegram“ nurodė, kad M. Aliochina buvo „pripažinta kalta“ ir nuteista „vieneriems metams riboto judėjimo“.

Teismas pridūrė, kad M. Aliochina negalės palikti savo namų nuo 22 val. iki 6 val., dalyvauti masiniuose renginiuose ir išvykti iš Maskvos.

Ilgametė feministinės grupės „Pussy Riot“ narė M. Aliochina prieš tai buvo nuteista dvejus metus kalėti už dalyvavimą grupės 2012 m. organizuotoje protesto akcijoje Maskvos Kristaus Išganytojo katedroje.

Kremliaus kritikų teigimu, Rusijos opozicija susiduria su precedento neturinčiu spaudimu prieš vėliau šį mėnesį šalyje vyksiančius parlamento rinkimus. Liepą Rusija pripažino pagrindines A. Navalno organizacijas ekstremistinėmis, uždraudė jų veiklą ir neleido šalininkams balotiruotis rinkimuose.

Keletas kitų opozicijos veikėjų, įskaitant M. Aliochinos partnerę ir „Pussy Riot“ narę Liusią Štein, buvo nuteisti vadinamojoje „sanitarinėje byloje“ už koronaviruso taisyklių pažeidimus protestuose.

Byloje taip pat nusitaikyta į A. Navalno bendražyges Liubovę Sobol ir Kirą Jarmyš, kurioms taip pat skirtos riboto judėjimo bausmės, bei A. Navalno brolį Olegą.

Kai kurie A. Navalno šalininkai dėl valdžios daromo spaudimo pasitraukė iš Rusijos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)