D. Trumpas liko vienintelis Respublikonų partijos kandidatas. Jo varžovė Nikki Haley pasitraukė iš kovos po vadinamojo „superantardienio“, kai 15 valstijų ir viena užjūrio teritorija rinko abiejų partijų kandidatus. N. Haley iki tol buvo laimėjusi prieš D. Trumpą tik Vašingtone, Kolumbijos apygardoje, o po antradienio balsavimų iškovojo vieną pergalę Vermonto valstijoje.
A. Puklevičius kelia klausimą, koks bus rinkėjų aktyvumas per lapkričio 5-osios rinkimus, nes nemažai daliai rinkėjų D. Trumpas gali būti nepriimtinas kandidatas.
„Kai kuriose valstijose D. Trumpas imdavo 60 proc., bet 40 proc. Respublikonų partijos aktyvistų – ne šiaip rinkėjų, o aktyvistų – rinkdavosi Nikki Haley. Tai yra signalas, kad jis patinka net ne visiems aktyvistams. Tuomet klausimas – kai ateis lapkričio penktoji, rinkimų diena, ar šie žmonės sėdės namuose nepatenkinti, kad partija pasirinko kandidatą, su kuriuo jie nenori turėt nieko bendro, ar vis dėlto jie nurys nuoskaudą ir ateis balsuoti galvodami, kad bet kas geriau negu J. Bidenas. Kitas variantas – jie ieškos kitos alternatyvos“, – svarsto A. Puklevičius, neatmesdamas teorinės galimybės, kad rinkimuose gali atsirasti ir trečias kandidatas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)