Kai kuriuose miestuose Jungtinių Valstijų rytuose, pavyzdžiui, gyventojų skaičiumi didžiausiame Niujorko mieste jau rekordiškai ilgą laiką žiemą nebuvo jokio sniego.

Tačiau dabar Nacionalinė meteorologinė tarnyba (NWS) perspėjo apie artėjančią pūgą, nurodydama, kad „keliauti praktiškai bus neįmanoma“, o iš žiemos atostogų grįžtantys keliautojai gali pakliūti į tikrą chaosą.

Zona, kurioje prognozuojama pūga, nuo Bostono tęsiasi gilyn į žemyną ir apima šiaurės rytines Naujosios Anglijos dalis iki pat Baltimorės ir Vašingtono.

Susiformavus ledui greičiausiai dings elektra ir virs medžiai, perspėjo meteorologai.

„Nuo šeštadienio ryto iki šeštadienio vakaro derėtų saugotis pūgos“, – pranešama NWS prognozėse, kuriose perspėjama, kad gausiausiai apgyvendintose vietovėse ant žemės gali susiformuoti iki aštuonių centimetrų sniego ir šlapdribos sluoksnis.

„Dėl žemo slėgio šeštadienį iki pat vakaro tam tikrose regiono dalyse numatomi žiemiški krituliai.“

NWS perspėjo, kad kai kuriose šiaurės Konektikuto dalyse ir Masačiusetso rajonuose gali iškristi nuo penkiolikos iki trisdešimties centimetrų kritulių bei kilti iki 60 kilometrų per valandą vėjo gūsiai, tačiau pridūrė, kad prognozės dar gali kisti.

Niujorko valstijos, kurioje įsikūręs ir to paties pavadinimo didmiestis, gubernatorė nurodė avarinėms tarnyboms pasiruošti link regiono artėjančiai didelei jūrinio vėjo sistemai.

„Įvairiuose regionuose laukiame gausaus ir šlapio sniego, dėl kurio gali dingti elektra bei susidaryti sudėtingos keliavimo sąlygos. Raginu niujorkiečius būti budriems“, – pranešė gubernatorė Kathy Hochul.

2022 m. JAV šiaurės rytus užklupo dešimtis žmonių pražudžiusi audra, kurią valdžios atstovai pavadino „amžiaus pūga“.

Milžiniška snieguoto škvalo, kaukiančio vėjo ir stingdančių temperatūrų audra pakirto susisiekimo sistemą, per ją daugelyje rajonų nutrūko elektros tiekimas.

Mokslininku teigimu, dėl žmogaus nežabojamai deginant iškastinį kurą sukeltos klimato kaitos žiemos pūgos tampa vis šlapesnės ir smarkesnės.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją