Pandemija siaučia jau ilgus mėnesius, o užsikrėtimo atvejų skaičius pasaulyje viršijo 54 milijonus. Daugiau kaip 1,3 mln. žmonių mirė.

„Vakcina papildys kitus įrankius, kuriuos turime, o ne juos pakeis, – sakė PSO generalinis direktorius Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas. – Vakcina pati savaime pandemijos neužbaigs.“

Šeštadienį PSO paskelbė, kad jai buvo pranešta apie 660 905 per parą užregistruotus užsikrėtimo koronavirusu atvejus. Šis paros rekordas ir penktadienį užregistruoti 645 410 atvejų pranoko lapkričio 7-ąją užregistruotą ankstesnį 614 013 atvejų rekordą.

Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas sakė, kad vakcinos prieinamumas iš pradžių bus ribotas, nes pirmiausia bus teikiamas prioritetas sveikatos apsaugos darbuotojams, vyresnio amžiaus žmonėms ir kitoms pažeidžiamoms grupėms.

„Tikimasi, kad tai sumažins mirčių skaičių ir sveikatos apsaugos sistemos pajėgs dorotis [su krūviu]", – nurodė jis.

Tačiau PSO vadovas įspėjo: „Tai vis tiek paliks virusui daug erdvės judėti. Stebėjimą reikės tęsti, žmones vis tiek reikės testuoti ir izoliuoti, jais rūpintis, kontaktus vis tiek reikės atsekti,.. žmonėmis vis tiek reikės rūpintis.“