Tai yra pirmoji kiniška vakcina nuo koronaviruso, kuriai PSO uždegė žalią šviesą.

„Šią popietę PSO į nepaprastosios padėties naudojimo sąrašą įtraukė Pekino „Sinopharm“ vakciną nuo COVID-19, ir tai yra šešta vakcina, kurios saugumą, veiksmingumą ir kokybę patvirtino PSO“, – spaudos konferencijoje sakė Jungtinių Tautų sveikatos agentūros generalinis direktorius Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas.

„Strateginės imunizacijos ekspertų patariamoji grupė (SAGE) taip pat apžvelgė prieinamus duomenis ir rekomenduoja [„Sinopharm“] vakciną 18 metų ir vyresniems asmenims panaudojant dvi dozes“, – sakė PSO vadovas.

Šią dviejų dozių vakciną jau naudoja dešimtys pasaulio šalių.

PSO pagal nepaprastosios padėties atveju galiojančią tvarką jau patvirtino „Pfizer-BioNTech“, „Moderna“, „Johnson & Johnson“ skiepus, taip pat „AstraZeneca“ vakciną, gaminamą atskirose vietose Indijoje ir Pietų Korėjoje.

Ši PSO procedūra suteikia galimybę šalims, negalinčioms pačioms ištirti vakcinų veiksmingumo, greičiau suteikti leidimą naudoti šiuos preparatus, taip pat išplėsti dalijimosi vakcinomis schemą COVAX, padedančią apsirūpinti jomis neturtingoms valstybėms.

Artimiausiomis dienomis PSO turėtų priimti sprendimą dėl kitos kiniškos vakcinos „Sinovac“, kuri jau naudojama 22 šalyse. Be to, laukiama ir sprendimo dėl rusiškų skiepų „Sputnik V“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)