Tyrimas rėmėsi Irako sveikatos apsaugos ministerijos atlikta beveik 10 tūkst. namų ūkių apklausa. Ši apklausa beveik penkis kartus didesnė nei 2006 metais atliktas ginčijamas Džono Hopkinso universiteto tyrimas, parodęs, kad aukų skaičius Irake nuo karo pradžios siekia 600 tūkst.

Tačiau Jungtinių Tautų agentūros rodiklis viršija plačiai cituojamą žmogaus teisių grupės "Iraq Body Count" skelbiamą bendrą 80-87 tūkst. aukų skaičių. Ši grupė žuvusiųjų rodiklį skaičiuoja remdamasi žiniasklaidos pranešimais bei ligoninių ir morgų informacija.

"Atliekant tokius skaičiavimus yra daug nežinomųjų", - teigė PSO statistikas Mohamedas Ali.

Pasak jo, dėl saugumo situacijos tyrimą atlikę žmonės negalėjo pasiekti kai kurių regionų Bagdado ir Anbaro provincijose. Į apklausą buvo įtrauktos ir kitos temos, tokios kaip nėštumas ir ligos.

Daugelis šeimų dėl smurto turėjo palikti savo namus, kai kurie gyventojai jau išvyko iš šalies. Šios aplinkybės dar labiau sunkina smurto Irake vertinimą. M. Ali pažymėjo, jog bendro aukų skaičiaus paklaidos ribos gana plačios.

Tačiau jis pabrėžė, jog šis tyrimas turi daugiau svorio nei ankstesni bandymai suskaičiuoti kovose tarp karinių pajėgų, sukilėlių ir sektantų žuvusių irakiečių skaičių, nes remiasi itin didelės apklausos duomenimis.