Šveicarijos Ženevos mieste įsikūrusi PSO koordinuoja tarptautinį atsaką į COVID-19 pandemiją, per kurią jau užsikrėtė daugiau kaip 180 tūkst., o mirė daugiau kaip 7 tūkst. žmonių 145 valstybėse.

„Yra du darbuotojai, kuriems patvirtinti COVID-19 simptomai“, – virtualioje erdvėje surengtoje spaudos konferencijoje sakė atstovas Christianas Lindmeieris.

„Tai buvo praėjusią savaitę, penktadienį ir ketvirtadienį. Jie abu išvyko namo. Jie laikosi saviizoliacijos. Jiems pasireiškė simptomai, – sakė atstovas. – Kolegos biure patikrinti ir dėl jų laukiame tolesnės informacijos. Kol kas atrodo, kad jiems viskas gerai.“

Visi būstinės darbuotojai, išskyrus būtiniausius, dirba nuotoliniu būdu, pridūrė Ch. Lindmeieris.

PSO spaudos konferencijas dėl pandemijos pradėjo rengti tik virtualioje erdvėje; žurnalistams jose draudžiama dalyvauti asmeniškai.

Užsikrėtimo atvejų Šveicarijoje sekmadienį padaugėjo beveik tūkstančiu iki 2,2 tūkst., o mirties atvejų šalyje užregistruota 14.

Pirmadienį Šveicarijos vyriausybė įvedė nepaprastąsias priemones viruso plitimui šalyje stabdyti ir uždraudė visus susibūrimus, sugriežtino sienų kontrolę, pasitelkė kariuomenės pagalbą.