87-erių M. Thatcher mirė praeitą pirmadienį. Londono meras iš anksto perspėjo, kad gali kilti riaušės. M. Thatcher priešininkai tvirtino, kad "vakarėlyje" Trafalgaro aikštėje dalyvaus tūkstančiai žmonių. Kairiųjų pažiūrų aktyvistai šį renginį ruošdamiesi M. Thatcher mirčiai suplanavo jau prieš kelis dešimtmečius. Vis dėlto šeštadienį lyjant lietui renginys pritraukė nedaug žmonių. Susirinko tik keli šimtai buvusios premjerės priešininkų. Jie skandavo šūkius ir gėrė šampaną. Vienas protestuotojas sakė šito laukęs 30 metų ir tvirtino, kad buvusios premjerės nekentė mažiausiai pusė šalies gyventojų.

Trafalgaro aikštėje policijos pareigūnų buvo beveik tiek pat, kiek protestuotojų. Pareigūnai reporteriams sakė, kad tikėjosi daug didesnės žmonių minios. Nepaisant kelių apsistumdymų, protestas vyko taikiai.

Sekmadienį paskelbti apklausos rezultatai atskleidė, kaip prieštaringai vertinama 1979-1990 m. Didžiąją Britaniją valdžiusi M. Thatcher . Apie 41 proc. respondentų nepritarė premjero Davido Camerono teiginiui, kad M. Thatcher buvo puikiausia Didžiosios Britanijos premjerė taikos metu. Su šiuo teiginiu sutiko 33 proc. apklaustųjų. Apie 59 proc. sutiko, kad M. Thatcher yra prieštaringiausiai vertinama premjerė šalies istorijoje, o 60 proc. mano, kad jos laidotuvės neturėtų būti rengiamos už mokesčių mokėtojų pinigus.

M. Thatcher mirė nuo insulto praėjusį pirmadienį. Trečiadienį vyks buvusios premjerės laidotuvės, kuriose dalyvaus Didžiosios Britanijos karalienė ir daug užsienio lyderių.