Ukrainietis žurnalistas Denisas Kazanskis išpublikavo jo interviu ištraukas savo „Youtube“ kanale. G. Zakrevskis akcentavo, kad dabartinė Rusijos valdžia nepajėgi pasiekti pergalę kare prieš Ukrainą.

„Jie mums daug pasakojo apie kariuomenę – kokia ji galinga ir puiki. Visi tie optimistiniai pranešimai... Kur mūsų tankai? Kurie visi tie, „analogų neturintys ginklai?“ – klausia G. Zakrevskis.

Pasak jo, SKO Ukrainoje metu „Rusija nieko nepasiekė“.

„Negana to, jie visą laiką melavo. Pastaruoju metu jie eliminuoja pačius save. Vadinamasis prezidentas eliminuotas. Kuo čia dėta Gynybos ministerija? Šis žmogus atsakingas už viską, kas vyksta mūsų šalyje“, – pabrėžė G. Zakrevskis.

Jis akcentavo ir sistemines problemas Rusijos ekonomikoje.

„Mums ilgai kartojo, kad mūsų šalis buvo parklupdyta ir keliasi, kad jos pramonė vystosi... Paaiškėjo, kad mes net balto popieriaus negaminame, nes neturime komponentų. Negaminame normalaus tualetinio popieriaus. Negaminame automobilių pavarų dėžių, kurios buvo sukurtos ir pradėtos gaminti pasaulyje prieš 70 metų“, – teigė G. Zakrevskis.

Primename, kad buvę „Wagner“ nariai nesutinka eiti į Rusijos kariuomenę. Taip pranešė Amerikos karo tyrimų institutas, remdamasis informuotu šaltiniu.

„Gynybos ministerija pasiūlė buvusiems „Wagner“ narias 110 tūkst. rublių (apie 1200 dolerių) atlyginimą, žadėjo rangus ir suformuoti atskirą dalinį, kuris galėtų vykdyti operacijas Libijoje, Sirijoje, Malyje ir Burkina Fase“, – teigė šaltinis.

„Unian“ rašė, kad Rusija vėl pradėjo verbuoti karui su Ukraina „Wagner“ veteranus po jų lyderio J. Prigožino mirties. Tokiu būdu Kremlius tikisi išvengti dar vienos mobilizacijos Rusijoje, o į Ukrainoje žuvusių karių vietą pasiųsti samdomus karius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)