Šveicarijos prezidento pareigas rotacijos principu kasmet eina vienas iš septynių Federalinės Tarybos ministrų, 61 metų V. Amherd pakeitė Alainą Bersetą, metų pabaigoje paliekantį vyriausybę.

Vietos septynių narių vyriausybėje paskirstytos keturioms pagrindinėms Šveicarijos partijoms. V. Amherd yra Centro partijos narė, teisininkė iš pietinio Valė kantono, pelniusi diskretiškos, bet ir atkaklios politikės reputaciją.

Trečiadienį sakydama kalbą parlamente ji paragino ieškoti kompromisų ir dialogo, o savo politinį stilių palygino su savo kantono fondiu patiekalu, kurį sudaro dvi sūrių rūšys. „Tai veikia tikrai gerai, kai sumaišomas šviežias ir kreminis, o tada mes visi panardiname šakutes į tą patį puodą“, – sakė ji.

Iki 2019 m., kai tapo vyriausybės nare, vieniša ir to neslepianti V. Amherd buvo beveik nežinoma visuomenei, tačiau greitai pelnė kolegų, kitų politinių partijų ir visuomenės pagarbą, o neseniai atlikta apklausa parodė, kad ji laikoma darbščiausia vyriausybės nare.

V. Amherd gerokai padidino Šveicarijos gynybos biudžetą ir įtikino parlamentą pasirinkti JAV gamybos naikintuvus F-35 Šveicarijos aviacijos laivynui atnaujinti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją