„Kembridžo kunigaikštis ir kunigaikštienė sveikina šį teisėjo sprendimą", - pareiškė Šv.Jokūbo rūmų atstovė.

Teismas antradienį uždraudė žurnalui "Closer" perpardavinėti iki pusės nuogos Catherine nuotraukas. Pagal teismo uždraudimą žurnalas taip pat turi per 24 valandas perduoti visas turimas nuotraukų bylas karališkosios poros atstovams, o už kiekvieną vėlavimo dieną jam bus skiriamos 10 tūkst. eurų baudos.

Šiuo teismo sprendimu žurnalui, kuris pirmasis penktadienį paskelbė minimas nuotraukas, draudžiama dar kartą spausdinti jas ar naudoti savo interneto svetainėje, taip pat - parduoti jas rinkoms, kur jos dar nebuvo publikuotos.

Karališkoji pora inicijavo baudžiamuosius procesinius veiksmus dėl Catherine nuotraukų, kad baudžiamojon atsakomybėn būtų patraukti "Closer" redaktorius ir fotografas ar fotografai, padarę tas nuotraukas.

Paryžiaus Nantero priemiesčio teismas antradienį pradėjo preliminarų baudžiamojo skundo tyrimą dėl princo ir jo sutuoktinės teisės į privatumą pažeidimo.

"Closer" turės sumokėti po 10 tūkst. eurų baudos už kiekvieną vėlavimo dieną, sakoma civilinę bylą išnagrinėjusio teismo antradienio nutartyje. Pora taip pat siekia prisiteisti iš savaitraščio kompensaciją dėl išspausdintų nuotraukų.

Nuotraukos jau lengvai prieinamos internete, jas taip pat išspausdino laikraštis "Irish Daily Star" ir Italijos žurnalas "Chi".

Jos buvo padarytos aparatu su teleobjektyvu, kai 30-mečiai Williamas ir Catherine atostogavo prabangioje privačioje pilyje Pietų Prancūzijoje.

Bakingamo rūmai šių nuotraukų paviešinimą pavadino "absurdišku" kišimusi į poros privatų gyvenimą. Pradėdami teisminį procesą karališkieji rūmai norėtų, kad kiti leidėjai pasimokytų iš šios istorijos.

Šis skandalas Britanijoje priminė 15 metų senumo įvykius, kai 1997 metais Paryžiuje persekiojama paparacių žuvo princo Williamo motina princesė Diana.

Bulvarinis britų laikrašis "The Sun" antradienį savo antraštėje ragino surasti įžūlųjį fotografą, kurį, jo teigimu, reikėtų teisti ir įkalinti.

Teismas pranešė, jog policija dar aiškinsis, ar yra pagrindo pradėti baudžiamąją bylą prieš "Closer", jį leidžiančią italų kompaniją "Mondadori" ir nuotraukas padariusį fotografą .

Pirmadienį airių laikraščio "Irish Daily Star" leidėjai sustabdė iš kitų britiškų bei airiškų leidinių išsiskyrusio ir nuotraukas paviešinti išdrįsusio laikraščio vyriausiojo redaktoriaus įgaliojimus.

Tuo tarpu Italijos žurnalas "Chi", kurį taip pat spausdina kompanija "Mondadori", pirmadienį išleido specialų numerį su neryškiomis iki pusės nuogos Catherine nuotraukomis. "Karalienė nuoga!" - skelbė didelė antraštė pirmajame puslapyje.