„Esame (kariuomenės) štabo viduje, dabar 7.30 val.“, – šeštadienio rytą „Telegram“ vaizdo įraše sakė J. Prigožinas ir pridūrė, kad jo pajėgos kontroliuoja karinius objektus Rostove, įskaitant aerodromą.

Šių pranešimų kol kas nebuvo galima nepriklausomai patikrinti, Rusijos gynybos ministerija taip pat dar nekomentavo J. Prigožino teiginių.

Rostove prie Dono gyvena daugiau nei 1 mln. žmonių, pasienio miestas yra svarbus Rusijos kariuomenės logistikos centras.

Vaizdo įraše J. Prigožinas taip pat sakė, kad naikintuvai ir toliau siunčiami į karo veiksmus Ukrainoje ir „pagal grafiką“ kyla iš Rostovo aerodromo, kaip planuota.

„Mes perėmėme (aerodromo) kontrolę, kad aviacija smogtų ne mums, o ukrainiečiams“, – sakė A. Prigožinas.

Prieš tai J. Prigožinas tvirtino, kad jo kovotojai numušė karinį sraigtasparnį, šaudžiusį į civilių vilkstinę. Jis nepateikė savo teiginių įrodymų ir jų nebuvo galima nepriklausomai patikrinti.

J. Prigožinas taip pat paragino rusus netikėti tuo, kas jiems sakoma per valstybinę televiziją. Jis tvirtino, kad padėtis fronte prasta ne dėl to, kad „Vagner“ trukdo Rusijos kariuomenei atlikti savo darbą, o visai dėl kitos priežasties.

„Prarasta didžiulė teritorija. Karių žuvo tris keturis kartus daugiau, nei sakoma aukščiausiajai vadovybei parodytuose dokumentuose“, – sakė J. Prigožinas. Jis tvirtino, kad Rusijos generalinio štabo viršininkas Valerijus Gerasimovas „pabėgo, kai sužinojo, kad artinamės prie pastato“.

Rusija iškėlė J. Prigožinui baudžiamąją bylą, jis apkaltintas mėginimu pradėti „ginkluotą maištą“. Rostovo valdžia paragino gyventojus likti namuose.