Apsaugos kameros užfiksavo, kaip balandžio 12-ąją maždaug 14 val. 45 min. vietos laiku broliai su vienu draugu atvyksta į „Wai Kru“ rytietiškų dvikovų centrą.

„Wai Kru“ vadovas, pageidavęs prisistatyti tik Michaelo vardu, pastebėjo, kad pasikeitė vyresniojo brolio išvaizda, rašo cnn.com.

T. Carnajevas buvo nusiskutęs vešlią barzdą, kurią dėl religinių motyvų nešiojo maždaug dvejus metus.

Michaelas teigė, kad vyresnysis brolis atvirai reiškė savo islamiškas pažiūras ir atkakliai jų laikėsi. Jis sakė nepaklausęs Tamerlano, kodėl jis nusiskuto barzdą, nes nenorėjęs leistis su juo į ilgas ir karštas diskusijas.

Dabar Michaelas galvoja, kad Tamerlano sprendimas nusiskusti barzdą galėjo būti islamiškų apsivalymo ritualų, kurie atliekami prieš mirtį, dalis.

„Gali būti, kad jis nusiskuto barzdą, Bostono atakų metu norėdamas įsilieti į minią ir neatkreipti saugumo tarnybų dėmesio“, - CNN sakė terorizmo analitikas Paulas Cruickshankas.

T. Carnajevas sporto centre „Wai Kru“ treniruodavosi kelis kartus per mėnesį. Čia jis, kaip „Auksinių pirštinių“ varžybų boksininkas, galėdavo sportuoti nemokamai. Jo jaunesnysis brolis Džocharas užsukdavo retai – čia jis lankėsi tik du ar tris kartus per dvejus metus, sakė Michaelas.

„Mes žinome, kad Vakarų kovotojai, norintys tapti džihadistais, skiria daug dėmesio fiziniam pasiruošimui ir fizinėms treniruotėms“, - pažymėjo P. Cruickshankas.

„Wai Kru“ apsaugos kamerų įraše, kurį gavo CNN, sporto klubo vadovas už kameros paprašo brolių nusiauti batus – to reikalauja sporto klubo taisyklės.

19 metų Džocharas paklūsta iš karto. Tuo tarpu 26 metų Tamerlanas nusiauti batus atsisako ir ima ginčytis.

Sporto klubo vadovas vėliau nusiuntė savininkui elektroninį laišką, prašydamas uždrausti Tamerlanui lankytis šiame klube, tvirtindamas, kad jis yra arogantiškas, savanaudis ir niekam nepadeda.

Praėjus beveik lygiai 72 valandoms, prie Bostono maratono finišo linijos nugriaudėjo sprogimai. Sekančiomis chaotiškomis dienomis Tamerlanas žuvo per susišaudymą su policija, o jo jaunesnysis brolis, besislapstęs viename laive netoliese esančiame Masačusetso Votertauno mieste, buvo sulaikytas.