Remdamasi agentūros DPA pranešimu, tai skelbia svetainė dw.de.

„Žinoma, tai savotiškas nuostolis“, - sakė A. Merkel apie tai, kad Rusija nedalyvaus G7 viršūnių susitikime. „Tačiau tai (Rusijos išskyrimas – aut. past.) buvo būtina, nes matėme Krymo aneksiją ir mūšius Donecke bei Luhanske. Šiais veiksmais Rusija didele dalimi pažeidė tai, ką laikiau europietiška taika po Antrojo pasaulinio karo“, - Vokietijos televizijai RTL sakė kanclerė.

Vokietijos kanclerė įsitikinusi, kad būtina sulaukti Kremliaus politikos pokyčių. „Daug kas kalbėjo, kad Vokietija liks suskaldyta, bet dabar mes esame susijungę. Kai kurie dalykai trunka ilgai, bet mes turime pamatyti pokyčius, vertindami Rusijos veiksmus. Aš jų kol kas nematau“, - sakė A. Merkel.

Kanada nesutinka, kad V. Putinas sėdėtų prie vieno stalo su G7 lyderiais

Kanados ministras pirmininkas Stephenas Harperis pareiškė, kad negalima Rusijai leisti sugrįžti į G7 klubą, kol tos šalies prezidentu yra Vladimiras Putinas.

Ketvirtadienį, birželio 4 dieną, per interviu naujienų agentūrai AP S. Harperis pažymėjo nesitikįs, kad G7 leis V. Putinui sugrįžti, skelbia radijas „Svoboda“.

„Kanada kategoriškai prieštaraus, kad V. Putinas sėdėtų už vieno stalo su G7 lyderiais“, - teigė S. Harperis.

Kanados ministras pirmininkas pažymėjo, kad Rusijos užsienio politika „juoda vadina balta, nors visi žino, kad yra ne taip“.

„Kol jie su mumis elgsis taip, tarsi mes visi būtume kvailiai, nėra prasmės su jais derėtis“, - sakė S. Harperis.

Tokie S. Harperio pareiškimai nuskambėjo Didžiojo septyneto šalių viršūnių susitikimo, kuris Miunchene vyks birželio 7 – 8 dienomis, išvakarėse.

Kiek anksčiau UNIAN skelbė, kad per G7 viršūnių suvažiavimą šalių lyderiai ieškos bendrų būdų, kaip spręsti didžiausias užsienio politikos grėsmes.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (108)