Pažymima, kad piketo metu Lvivo gyventojai rankose laikė raudonais dažais išteptus plakatus – tai simbolizavo ukrainiečių kraują. Ant plakatų jie parašė: „Auchan ignoruoja žudynes“.

Piketo dalyviai raudonu kečupu apipylė ir vaikiškus žaislus, siekdami įmonės vadovybei priminti apie okupantų įvykdytą ukrainiečių vaikų nužudymą.

Anots TSN, prieš kelias dienas bendrovės vadovas sakė neketinantis palikti Rusijos rinkos. Pasitraukti iš Rusijos “Auchan” ragino ir Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, kreipdamasis į Prancūzijos parlamentą dar kovo 23 d.: „Prancūzijos įmonės turi pasitraukti iš Rusijos rinkos“.

Akcijos organizatoriai teigia, kad tinkle dirba 30 tūkstančių rusų, tinklas sumoka milijonus mokesčių Rusijai ir taip remia vietos kariuomenės išlaikymą bei ukrainiečių žudymą.

„Karo metu sėdėti ant dviejų kėdžių ir daryti verslą iš kraujo nėra moralu. „Auchan“ nekontroliuoja, kur moka mokesčius – kasmet Rusijos iždui sumoka daugiau nei 150 mln. dolerių. Tiesą sakant, už šiuos mokesčius jie gali finansuoti ir finansuoja Rusijos armijos didinimą, ginklus, kurie paskui skrieja į taikius ukrainiečius, vaikus, kurie buvo ligoninėse, mūsų mokyklas, darželius“, – sakė vienas protesto akcijos aktyvistų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją