Nors netoli sienos su Lenkija esantis Lvivas laikomas vienu saugiausių Ukrainos miestų, pastaraisiais mėnesiais jis dažniau tampa atakų taikiniu.

„Po rytinių smūgių Lvive tęsiasi padarinių šalinimo darbai. Deja, po griuvėsiais buvo rastas miręs čia dirbęs vyras“, – tinkle „Telegram“ pareiškė Lvivo meras Andrijus Sadovyjus.

Kaip jau skelbta, ataka prieš miestą prasidėjo apie 1 val. 30 min. Grinvičo (4 val. 30 min. Lietuvos) laiku. Naujienų agentūros AFP žurnalistas teigė išgirdęs daugybę sprogimų. Ukrainos karinės oro pajėgos tvirtino, kad Lvivą atakuoja dronai ir veikia oro gynyba.

Pasak A. Sadovyjaus, mieste buvo sunaikinti trys sandėliai, įskaitant patalpas, kuriose viena labdaros organizacija laikė humanitarinę pagalbą.

Lvivo srities karinės administracijos vadovas Maksymas Kozyckis savo ruožtu taip pat nurodė, kad iš po griuvėsių buvo ištraukti du žmonės – vyras ir moteris. Pastaroji, kaip manoma, sužalojimų nepatyrė, tačiau vyro būklė yra sunki.

Tuo metu pietiniame Mykolajivo regione naktį buvo sunaikinta 10 dronų, „Telegram“ paskelbė gubernatorius Vitalijus Kimas. Jo duomenimis, krintančios numušto Rusijos taikinio nuolaužos apgadino žemės ūkio techniką, tačiau žmonės nenukentėjo.

Dnipropetrovsko regione, anot gubernatoriaus Sergijaus Lysako, artilerijos ugnis buvo fiksuota Nikopolio rajone. Ten buvo apgadinti šeši namai, elektros linija ir dujų vamzdis. Gubernatoriaus teigimu, buvo sužeistas 71 m. vyras, kuris buvo išgabentas į ligoninę. Jo būklė vidutinė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją