Pirmadienį sakydamas pirmąją viešą kalbą per dvejus metus MI5 vadovas Jonathanas Evansas perspėjo, kad nusikaltėliai ir užsienio valstybės naudojasi interneto silpnosiomis vietomis.

Jis pridūrė, kad kibernetiniai išpuoliai kelia grėsmę informacijos integralumui. J. Evansas taip pat perspėjo, kad Londono olimpiada yra "patrauklus taikinys" teroristų grupuotėms. MI5 vadovas pabrėžė, kad Didžiosios Britanijos tarnybos ruošiasi atremti šiuos išpuolius, todėl olimpiada nebus lengvai pažeidžiamas taikinys. Pasak jo, kelios teroristų grupuotės be abejonės svarstė galimybes rengti išpuolį per Londono olimpines žaidynes.

J. Evansas sakė, kad MI5 stengiasi kovoti su organizuotu kibernetiniu nusikalstamumu ir kibernetiniu šnipinėjimu, kurį remia užsienio vyriausybės. Pasak jo, šios operacijos yra industrinio masto ir jose dalyvauja tūkstančiai žmonių. Anksčiau dėl valstybinių kibernetinių atakų labiausiai buvo kaltinamos Rusija ir Kinija.

"Silpnosiomis interneto vietomis naudojasi ne tik nusikaltėliai, bet ir valstybės. To kas vyksta mastas yra stulbinantis, - teigė J. Evansas. - Tai kelia grėsmę vyriausybės informacijos integralumui, konfidencialumui ir prieinamumui bei verslui ir akademinėms institucijoms".

Pasak MI5 vadovo, pavojuje yra ne tik valstybės paslaptys, bet ir infrastruktūros saugumas, intelektinė nuosavybė ir slapta komercinė informacija.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)