Josephas Wilsonas (Džozefas Vilsonas), dirbęs diplomatu ir respublikonų, ir demokratų vyriausybėse, sakė, kad G.W.Busho patarėjas politikos klausimais Karlas Rove'as (Karlas Rouvas), nors greičiausiai ir nebuvo slaptos informacijos šaltinis, vėliau "prisidėjo" prie straipsnio laikraštyje, kuriame buvo nurodyta jo žmonos, kaip slaptos CŽV agentės, pavardė.

"Pažįstų kelis žmones ar asmenį, kuriuo labai pasitikiu ir kuris man pranešė, kad Karlas Rove'as jam sakė, jog mano žmona yra "pjudymo taikinys", ir tai įvyko praėjus savaitei po slaptos informacijos nutekėjimo", - sakė J.Wilsonas televizijos CBS laidoje "Face The Nation".

Baltųjų rūmų atstovas spaudai Scottas McClellanas (Skotas Maklelanas) praėjusią savaitę paneigė, kad K.Rove'as yra kaip nors susijęs su informacijos apie su priedanga dirbančios Centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) agentės Valerie Plame (Valeri Pleim) tapatybės nutekėjimu. Teisingumo departamentas pradėjo tyrimą dėl slaptos informacijos paviešinimo, kuris yra federalinis nusikaltimas ir už kurį numatyta iki 10 metų kalėjimo.

J.Wilsonas sakė, jog dabar atrodo, kad informacija apie jo žmoną nutekėjo ne iš Baltųjų rūmų, tačiau tai buvo kerštas mėginant priversti jį ir visus kitus baigti viešai abejoti žvalgybos duomenimis, kuriais buvo grindžiama būtinybė pradėti karą su Iraku. "Ši administracija, atrodo, nusprendė, kad tai baigsis paviešinus mano žmonos pavardę", - sakė buvęs ambasadorius NBC laidoje "Meet The Press."

J.Wilsonas pabrėžė, kad tiek jis, tiek ir jo žmona, kurios specializacija buvo masinio naikinimo ginklai ir kuri dirbo užsienyje, dabar labai sunerimę, kad dėl informacijos nutekėjimo ji gali tapti taikiniu, todėl yra priversti "iš naujo apsvarstyti savo saugumo padėtį".

Buvęs diplomatas sakė, kad JAV vyriausybė nepasiūlė jiems jokių apsaugos priemonių, ir pridūrė, jog buvęs aukšto rango CŽV pareigūnas jam sakė, kad dabar jo žmona "greičiausiai yra atskiras svarbiausias kokios nors galimos teroristinės organizacijos ar priešiškos šalies žvalgybos tarnybos, kurios gali norėti pakenkti, taikinys".

"The New York Times" sekmadienį pranešė, kad V.Plame dirbo su "neoficialia priedanga", CŽV vadinama "Noc (non-official cover), o ji dažniausiai susijusi su ypač pavojingais darbais.

V.Plame priedanga buvo energetikos ekspertės darbas kompanijoje, kuri buvo įvardyta kaip "Brewster Jennings ir Partneriai" ir kuri, kaip manoma, tėra CŽV "stogas".

Jim Marcinkowski (Džimas Marcinkovskis), buvęs CŽV pareigūnas, kuris yra pavadinęs V.Plame geriausia šaule iš automato AK-47 jų klasėje, žurnalui "Time" sakė, kad jos, kaip su priedanga dirbančios agentės karjera, baigta.

Informaciją apie J.Wilsono žmoną liepos viduryje paskelbė keliems laikraščiams rašantis žurnalistas Robertas Novakas, kuris sekmadienį pakartojo, kad neketina atskleisti savo šaltinio.