Pasak liudytojų, kuriuos cituoja naujienų svetainė „Nova24“, sprogimas nugriaudėjo muitinės sandėlyje netoli oro uosto, socialiniuose tinkluose pasklido vaizdo įrašai, kuriuose matyti į nakties dangų kylantis liepsnų ir dūmų stulpas.

Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad naktį buvo pranešta apie „gaisrą“ sandėlyje, sužeisti žmonės buvo nuvežti į ligoninę, bet jų skaičius nenurodytas. „Šiuo metu rimtai sužeistų žmonių nėra. Gydytojai teikia visą būtiną medicinos pagalbą“, – „Telegram“ kanale pranešė ministerija. Ji pridūrė, kad greitoji medicinos pagalba teikiama nelaimės vietoje ir aplinkiniuose butuose per gaisrą nukentėjusiems žmonėms.

Uzbekistanas yra daugiausiai gyventojų turinti Vidurinės Azijos buvusi sovietinė respublika, gaisrai ten dažni dėl nusidėvėjusios įrangos ir prastų saugos standartų, tačiau tokio masto avarijos pasitaiko retai.

Sprogimas Uzbekistano sostinėje

Sužeista daugiau kaip 160 žmonių

Per smarkų sprogimą sandėlyje Uzbekistane, oficialiais duomenimis, nukentėjo 163 žmonės. Sveikatos ministerija sostinėje Taškente, be to, savo „Telegram“ kanale patvirtino vieno nepilnamečio žūtį.

Pateiktais duomenimis, sprogimas įvyko muitinės sandėlyje viename Taškento gyvenamųjų kvartalų netoli oro uosto. Priežastis kol kas nežinoma. Institucijos pradėjo tyrimą dėl nusižengimų priešgaisrinės saugos reikalavimams.

Per sprogimą dešimtyse kaimynystėje esančių gyvenamųjų namų išdužo langų stiklai. Sprogimas girdėjosi daugelio kilometrų atstumu, socialiniuose tinkluose pasakojo gyventojai.

Oficialiais duomenimis, 24 sužeistieji nuvežti į ligoninę. Likę 138 nukentėjo nesunkiai, jiems suteikta ambulatorinė pagalba.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją