Tanklaivį „Nave Constellation“ valdančios Graikijos ir Honkongo įmonės nurodė, kad ginkluoti užpuolikai į laivą įlipo antradienį vakare, kai jis išplaukė iš Bonio jūrinio naftos terminalo „visiškai pakrautas“.

Užpuolikai pagrobė 18 įgulos narių indų ir vieną turką, informavo bendrovės „Navios“ ir „Anglo-Eastern Tanker Management“.

Laive liko septyni įgulos nariai – jiems buvo liepta nuplukdyti tanklaivį į saugesnę vietą, sakoma pranešime.

Apie incidentą buvo perspėtos „visos atitinkamos tarnybos“, taip pat „imamasi visų būtinų veiksmų, siekiant užtikrinti [įkaitų] gerovę ir ankstyvą paleidimą“. Taip pat buvo informuotos jūrininkų šeimos, pažymėjo savininkai.

Pačiam laivui žalos nebuvo padaryta.

Tarptautinis jūrų laivybos biuras nurodė, kad pastaruoju metu Gvinėjos įlankoje buvo užfiksuota 82 proc. iš pasaulyje įvykdomų laivų pagrobimų. Nigerija apie tokius atvejus praneša dažniau nei kuri nors kita valstybė.

„Pastaruoju metu šiose srityse atakų, užgrobimų, įgulos narių pagrobimų pastebimai padažnėjo“, – sakoma biuro informaciniame pranešime. Anot pareigūnų, piratai dažnai būna gerai ginkluoti ir nevengia griebtis smurto, o daugeliu atvejų pagrobti laivai būdavo laikomi daug dienų ir išgrobstomi juose esantys degalai.