Organizacijos biuras Libijoje pranešime AFP naujienų agentūrai teigė, kad migrantai išplaukė iš Zuvaros miesto Libijos šiaurės vakarų pakrantėje.

Remiantis išgyvenusiųjų pasakojimais, manoma, kad laivelyje buvo maždaug 86 migrantai, tarp jų – moterys ir vaikai, iš Nigerijos, Gambijos ir kitų Afrikos šalių.

Tarptautinė migracijos organizacija informavo, kad buvo išgelbėti dvidešimt penki žmonės. Jie buvo perkelti į Libijos sulaikymo centrą.

Pasak organizacijos, visų išsigelbėjusiųjų būklė gera.

Libija ir Tunisas yra pagrindinės šalys, iš kurių migrantų ryžtasi leistis į pavojingą kelionę jūra, kad pasiektų Europą per Italiją.

Jungtinių Tautų pabėgėlių agentūros duomenimis, šiais metais į Italiją iš Tuniso ir Libijos atvyko daugiau kaip 153 tūkst. migrantų.

Jungtinės Tautos yra pavadinusios centrinę Viduržemio jūros regiono dalį pavojingiausiu pasaulyje migrantų maršrutu. Juo plaukdami kasmet žūva šimtai žmonių.

Tarptautinės migracijos organizacijos duomenimis, šiemet nuo lapkričio vidurio centrinėje Viduržemio jūros regiono dalyje žuvo 940 žmonių.

Pernai plaukdami šiuo maršrutu žuvo daugiau kaip 1 450 žmonių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją