Pranešime nurodoma, kad 9 val. 5 min. Grinvičo (11 val. 5 min. Lietuvos) laiku įvykusio drebėjimo židinys glūdėjo 37 km gylyje. Požeminiai smūgiai, kurių epicentras buvo į pietvakarius nuo Javos, jautėsi sostinėje Džakartoje, sakė naujienų agentūros AFP žurnalistai.

Cunamio pavojus nebuvo paskelbtas, taip pat kol kas negauta jokių pranešimų apie nukentėjusius žmones ar padarytą žalą.

Kai kurie Džakartos gyventojai buvo evakuoti iš pastatų ir laukė gatvėse, pasakojo ten esantis vienas AFP reporteris.

Sostinėje gyvenanti 25 metų Nur Latifa sakė, kad pajutę drebant žemę žmonės Džakartos pietuose esančiame gyvenamajame komplekse „Kalibata City“ išbėgo į lauką.

„Dirbau iš namų ir pastebėjau, kad mano nešiojamasis kompiuteris juda... Tada pradėjo barškėti durys, kabantys daiktai pradėjo skleisti garsus“, – AFP pasakojo Nur Latifa.

„Pašaukiau savo kambario draugę, kuri tuo metu buvo vonioje, ir abi išbėgom iš buto. Žmonės bėgo žemyn avarine laiptine“, – pridūrė ji.

Indonezija pasižymi dideliu seisminiu aktyvumu. Ši salų valstybė patenka į vadinamąjį Ramiojo vandenyno „ugnies žiedą“, kur susiduria tektoninės plokštės ir įvyksta daug ugnikalnių išsiveržimų bei žemės drebėjimų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją