Prognozuojama, kad „Nisarga“ atneš smarkias liūtis ir stiprius vėjus, kurių gūsių greitis sieks 120 km per valandą. Pakrantę netoli pajūrio miesto Alybago, esančio 98 km į pietus nuo Mumbajaus, audra turi pasiekti trečiadienį po pietų, kaip 4-osios kategorijos ciklonas, pranešė Indijos meteorologijos departamentas.

Rengdamosi savo pirmajam ciklonui per daugiau kaip šimtmetį, vakarinės Gudžarato ir Maharaštros valstijos iš žemumų evakavo maždaug 100 tūkst. gyventojų, pranešė naujienų agentūra „Press Trust of India“.

Šios valstijos, kurios yra tarp labiausiai nukentėjusių nuo koronaviruso pandemijos, jau pasitelkė reagavimo į nelaimes komandas, nes baiminasi, kad dideli potvyniai gali dar labiau apkrauti sveikatos apsaugos sistemas.

Ciklonas taip pat gali pakenkti ekonominio atsigavimo perspektyvoms, pradėjus švelninti prieš devynias savaites vyriausybės paskelbtą karantiną.

Kai kurios specialių traukinių, kelias savaites iš Mumbajaus vežančių milijonus per karantiną darbo netekusių ekonominių migrantų, kelionės buvo atidėtos, kaip ir neseniai atnaujinti vidaus skrydžiai.

Vos prieš dvi savaites Bengalijos įlankoje prie rytinių šalies krantų siautė ir Vakarų Bengalijos valstiją talžė ciklonas „Amphan“. Tuomet Indijoje ir kaimyniniame Bangladeše žuvo per 100 žmonių.