Kalbėdamas per labdaros renginį Di Moino mieste, M. Romney du kartus vietoje žodžio „sikhai“, reiškiančio religijos išpažinėjus, kurių šventykloje sekmadienį vienas neonacis nušovė šešis žmones, pavartojo žodį „šeichai“, reiškiantį arabų lyderius.

„Kiek anksčiau buvau Čikagoje. Ten tylos minute pagerbėme žmones, kurie neteko gyvybės toje šeichų šventykloje“, - kalbėjo jis.

„Pažymėjau, kad tai buvo tragedija dėl daugybės priežasčių. Tarp jų yra tas faktas, kad šeichų žmonės yra vieni taikiausių asmenų, kokius tik galima įsivaizduoti, kaip ir jų tikėjimas“, - tęsė kalbą M. Romney.

Jo atstovas spaudai Rickas Gorka gynė respublikonų kandidatą, kuris praėjusią savaitę per savo vizitą Europoje padarė virtinę netakto klaidų, pakenkusių jo įvaizdžiui.

„Jis susimaišė. Tai buvo dienos pabaiga. Jis supainiojo panašiai skambančius žodžius. Jis aiškiai turėjo galvoje tragediją Viskonsine. Galėjote aiškiai girdėti, kaip jis kiek anksčiau kalbėjo apie ją Čikagoje“, - sakė R. Gorka.

M. Romney vizitą Europoje praėjusią savaitę aptemdė ne vienas neapdairus žingsnis, įskaitant diplomatinį konfliktą Didžiojoje Britanijoje, kai jis išreiškė abejones Londono pasirengimu surengti Olimpines žaidynes.