Policija leido ašarines dujas ir mėtė kurtinančias granatas, o jauni protestuotojai, kurie dieną anksčiau prisiekė „ginti“ Al Aksą, mėtė akmenis prieš užsibarikuodami mečetės viduje, sakė AFP žurnalistas.

Pasak policijos, jauni protestuotojai, kurie naktį praleido mečetėje, į saugumo pajėgas taip pat mėtė padegamuosius užtaisus, nuo kurių prie įėjimo į pastatą buvo kilęs mažas gaisras.

Šaltiniai Vakfe, Jordanijos kuruojamoje organizacijoje, kuri administruoja šią šventąją vietą, sakė, kad dėl policijos leistų kurtinamųjų granatų buvo kilę keturi gaisrai pastato viduje, kurios pavyko numalšinti.

Musulmonų maldininkai, kurie buvo komplekse po rytinių pamaldų, kai prasidėjo policijos reidas, buvo priversti pasišalinti, o visi vartai, per kuriuos musulmonai patenka į kompleksą buvo uždaryti. Kai kurie maldininkai liko prie vartų ir giedojo protestuodami.

Susirėmimai komplekse nesiliauja jau kelias pastarąsias savaites, versdami tarptautinę bendruomenę raginti laikytis ramybės.

Al Aksa yra trečioji pagal svarbą islamo šventovė, tačiau ją gerbia ir žydai, kuriems ji yra Šventyklos kalnas, švenčiausia judaizmo vieta.

Musulmonai, kuriems kelia nerimą padažnėję žydų apsilankymai, baiminasi, kad šiam kompleksui taikomos taisyklės bus pakeistos. Žydams yra leidžiama čia lankytis, bet neleidžiama melstis, kad nebūtų provokuojama įtampa.