D. Trumpas, kuris buvo 45-asis JAV prezidentas ir lapkritį dalyvaus rinkimuose vėl varžydamasis su dabartiniu prezidentu Joe Bidenu, kaltinamas 34 punktais dėl verslo dokumentų klastojimo pagal schemą, kurioje dalyvavo jo buvęs advokatas Michaelas Cohenas, siekiant nuslėpti 130 tūkst. dolerių atlygį, sumokėtą Stormy Daniels.

S. Daniels teigė gavusi šiuos pinigus už tai, kad nutylėtų apie 2006 metais turėtą romaną su D. Trumpu. Jis prisipažino sumokėjęs jai 2016 metų rinkimų išvakarėse, kad sustabdytų jos „melagingus ir plėšikiškus kaltinimus“, tačiau neigia bet kokius seksualinius santykius.

D. Trumpo advokatai kelis kartus nesėkmingai bandė atidėti bylos dėl pinigų už tylėjimą nagrinėjimą – šią taktiką jie naudojo ir kitose trijose tebevykstančiose buvusio prezidento baudžiamosiose bylose.

Prisiekusiųjų atrankos procesas Niujorke, mieste, kuriame vyrauja demokratai, gali užtrukti kelias dienas, nes iš šimtų žmonių reikės atrinkti 12 prisiekusiųjų ir šeši pakaitinius narius. Visas teismo procesas, kuriame, kaip tikimasi, M. Cohenas ir S. Daniels liudys kaltintojų naudai, gali trukti iki aštuonių savaičių.

D. Trumpui, kuris savo kaltės dėl visų pareikštų kaltinimų nepripažino, gresia iki ketverių metų kalėjimo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją