Sulaikymo operacija buvo surengta praėjusią savaitę Le Mano mieste (Sarto departamentas). Kartu su pagrindiniu įtariamuoju buvo sulaikyti dar šeši žmonės. Tyrėjų nuomone, jie planavo surengti išpuolį Prancūzijos vakaruose, bet kada ir kokiomis aplinkybėmis, kol kas nežinoma.

Šaltinių duomenimis, 19-metis siras kartu su savo šeima neteisėtai įvažiavo į Prancūzijos teritoriją 2016 metais. Jo namuose per kratą buvo rastas ginklas ir vaizdo įrašų, kuriuose jis prisiekė ištikimybę teroristinei „Islamo valstybės“ (IS) grupuotei.

Šių metų birželį Prancūzijos VRM pranešė, kad nuo metų pradžios teisėsaugos institucijos užkirto kelią keturiems teroro aktams.

2015 metų lapkričio 13 d. Paryžiuje ir jo priemiestyje buvo įvykdyti keli teroro aktai. Teroristai beveik vienu metu susprogdino kelias bombas prie „Stade de France“ stadiono Sen Deni rajone, sušaudė kelių restoranų lankytojus, surengė skerdynes „Bataclan“ koncertų salėje.

Tada iš viso žuvo 130 žmonių, daugiau kaip 350 buvo sužeisti. Po šių išpuolių šalyje buvo paskelbta nepaprastoji padėtis. Ji buvo atšaukta tik 2017 metų lapkričio pradžioje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją