Tarptautinės organizacijos „Žurnalistai be sienų“ biuro Rytų Europoje ir Vidurinėje Azijoje vadovė Jeanne Cavellier tai sakė naujienų agentūrai „Ukrinform“.

Ji priminė, kad Prancūzijos prokuratūra pradėjo tyrimą dėl A. Soldino žūties, jos teigimu, byla juda gana sparčiai. „Palaikome ryšį su prancūzų tyrėjais, nes jie bendradarbiauja su Ukrainos generaliniu prokuroru. Žinome, kad vakar čia atvyko keturi tyrėjai iš Prancūzijos ir pradėjo rinkti parodymus“, - sakė J. Cavellier.

Biuro vadovė pridūrė, kad „Žurnalistai be sienų“ skiria šiai bylai daug dėmesio, nes žurnalisto nužudymas nėra tik karo nusikaltimas prieš civilį, o kur kas daugiau, žurnalistų vaidmuo svarbus visuomenei, jis lemiamas informuojant ir pateikiant patikimą informaciją, tai „labai profesionaliai darė A. Soldinas.

Anksčiau pranešta, kad Prancūzijos nacionalinė antiteroristinė prokuratūra gegužės 10 d. pradėjo tyrimą dėl AFP žurnalisto A. Soldino žūties, ją klasifikuoja kaip karo nusikaltimą.

1991 m. kovo 21 d. Sarajeve gimęs A. Soldinas buvo Prancūzijos pilietis. Jis priklausė pirmajai AFP komandai, atvykusiai į Ukrainą kitą dieną, kai Rusija pradėjo plataus masto invaziją. Nuo rugsėjo A. Soldinas gyveno Ukrainoje ir nuolat keliavo į fronto liniją.

IMI duomenimis, A. Soldinas tapo 57-uoju žiniasklaidos profesionalu, žuvusiu dėl Rusijos agresijos, ir 10-uoju žurnalistu, nužudytu vykdant savo pareigas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją