Gaisras pirmadienio vakarą įsiplieskė gamtos draustinyje maždaug už 100 km nuo Viduržemio jūros pakrantėje įsikūrusio Tulono, sustojimo vietoje prie vieno kelio. Liepsnos greit plito prabangaus Rivjeros Sen Tropezo kurorto link.

Su ugnimi kovoja daugiau kaip 1 tūkst. ugniagesių, naudojami sraigtasparniai ir vandenį pilantys lėktuvai „Canadair“. Iš gaisro rajono evakuota 10 tūkst. gyventojų ir turistų.

„Gaisras dar nesuvaldytas, bet tikimės, kad dėl šiandienos [oro] sąlygų galėsime tai paskelbti, kai būsime visiškai tikri“, – sakė ugniagesių vadovas Loicas Lambert'as.

Paklaustas, ar aukų gali būti daugiau, jis atsakė, kad ugniagesiai jau patikrino daugumą išdegusių rajonų.

Prancūzija tėra viena iš kelių Viduržemio jūros regiono valstybių, šį sezoną besigrumiančių su karščio bangomis ir didžiuliais gamtiniais gaisrais, dėl kurių pareigūnai kaltina klimato kaitą. Tarp šių valstybių yra Graikija, Turkija, Italija ir Alžyras, kur pastarosiomis savaitėmis taip pat žuvo žmonių.

Su gamtiniais gaisrais tenka grumtis ir Bulgarijai, Albanijai, Šiaurės Makedonijai, Ispanijai, Portugalijai, Izraeliui, Tunisui, Marokui.

Regione sezoniniai gamtiniai vasaros gaisrai nėra neįprasti, bet klimatologai įspėja, kad dėl žmogaus veiklos nulemto pasaulinio atšilimo tokių gaisrų vis daugės.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)