Kaip rašoma antradienį dienraštyje "l'Est Republicain", prokuroras Žanas Pjeras Dintiljakas (Jean-Pierre Dintilhac) sakė, kad Ž.Širako (Jacque Chirac) apklausa, kaip liudininko, nereiškia, jog Prancūzijos prezidentui reiškiamas kaltinimas. Pagal įstatymą Prancūzijos vadovui galioja imunitetas nuo teisinio persekiojimo.

Šiuo metu į Rusiją su oficialiu vizitu išvykęs Ž.Širakas (Jacques Chirac) atsisakė komentuoti laikraščio pranešimą. Prezidentūros atstovo spaudai teigimu, Prezidentūra aiškinosi procedūrinius klausimus, o valstybės generalinis prokuroras turėtų paskelbti savo sprendimą šiuo klausimu kitą savaitę.

"Manau, jūs pastebėjote, kad mes esame Rusijoje, todėl turėtumėte suprasti, kad negaliu dabar nagrinėti vidaus reikalų problemos - nei šios, nei kitos", - sakė Ž.Širakas (Jacques Chirac) žurnalistams Pavolgio mieste Samaroje.

"l'Est Republicain" tvirtina, kad Ž.P.Dintiljakas (Jean-Pierre Dintilhac) patarė trims teisėjams pasiteirauti apie Ž.Širako (Jacques Chirac) 1992-1995 metų keliones pirmiausia jo artimiausios aplinkos - žmonos Bernadetos (Bernadette) ir dukters Klod (Claude), lydėjusių Ž.Širaką (Jacques Chirac) kelionėse.

Praėjusią savaitę žurnalas "L'Express" rašė, kad Ž.Širakas (Jacques Chirac) už privačius savo ir padėjėjų skrydžius sumokėjo 2,4 milijono Prancūzijos frankų (apie 1 mln. 240 tūkst. litų) iš vadinamųjų "slaptųjų fondų", kuriais Prancūzijos vadovai naudojasi išimtinai savo nuožiūra.

Ž.Širako (Jacques Chirac) šalininkai reikalauja sugriežtinti įstatymus, kad jie apsaugotų Prancūzijos vadovą nuo šmeižto ar spaudimo atsakyti į nesąžiningus kaltinimus.