Pirmasis migrantas – 30-35 metų vyras – žuvo naktį iš ketvirtadienio į penktadienį prie Gravelino krantų, apvirtus perpildytai pripučiamai valčiai, kuria plaukė plaukė 50 vyrų, septynios moterys ir du vaikai, nurodė regiono prokurorai.

Du žmonės dingo, tačiau penktadienio vakarą jų paieška buvo nutraukta, teigė prokurorai. Pasak jų, buvo sulaikytas vyras, kuris, kaip įtariama, valdė šią valtį.

Prancūzijos gelbėjimo jūroje koordinatoriai Grineze netoli šiaurinio Kalė uostamiesčio naktį gavo pranešimą, kad už mažiau nei aštuonių kilometrų nuo kranto į bėdą pateko migrantų valtis. Pareigūnai sakė, kad apie pusę pirmos nakties (vietos, 1 val. 30 min. Lietuvos laiku) į įvykio vietą atvyko gelbėjimo laivas. Pastebėję, kad vienas iš laivo plūdurų yra „išsileidęs“, o žmonės „atsidūrė vandenyje“, gelbėtojai visus žmones, kuriuos sugebėjo rasti, parplukdė atgal į Kalė.

Per atskirą incidentą penktadienio rytą viename paplūdimyje Sangatėje po atšaukto bandymo kirsti Lamanšą buvo rastas migranto kūnas, nurodė šaltinis policijoje ir pridūrė, kad auka greičiausiai kilusi iš Sudano. Tiksli mirties priežastis kol kas neaiški, tvirtino Pajūrio Bulonės prokuratūra, kuri pradėjo tyrimą dėl „netyčinės žmogžudystės“.

Anot prokurorų, „70 migrantų grupė išplaukė į jūrą nedideliu laivu, tačiau jis grįžo į paplūdimį“ apie 7 val.

Valdžios institucijos skaičiuoja, kad nuo metų pradžios bandydami kirsti Lamanšą žuvo mažiausiai aštuoni migrantai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją