„Prioritetas yra neįsipainioti į sankcijų ciklą vien dėl sankcijų“, – sakė jis per spaudos konferenciją Romoje po susitikimo su savo kolegomis iš Italijos ir Vokietijos.

J.-M. Ayrault pavadino padėtį Sirijoje „netoleruotina“ ir pridūrė, kad jokio karinio sprendinio nėra. Pasak ministro, šį jau ilgiau kaip penkerius metus besitęsiantį karą galima užbaigti tik derybomis.

Vašingtonas ir Maskva trečiadienį paskelbė surengsiantys dvejas derybas dėl Sirijos: šeštadienį Lozanoje ir sekmadienį Londone.

Šie diplomatijos lyderių susitikimai bus surengti po to, kai Siriją sukrėtė pats didžiausias pastarojo meto smurto protrūkis: vyriausybės pajėgos, palaikomos Rusijos aviacijos, atakuoja sukilėlių užimtą rytinį Alepą.

„Manėme, kad Rusija darys teigiamą poveikį“ savo sąjungininkams, tačiau dabar „privalome pripažinti, kad to nenutiko“, – sakė Italijos užsienio reikalų ministras Paolo Gentiloni.

Po naujų oro smūgių ir artilerijos ugnies Alepe trečiadienį žuvo mažiausiai septyni žmonės, nurodė viena padėtį šalyje stebinti organizacija. Antradienį Rusija buvo apkaltinta, kad suintensyvino aviacijos smūgius šiame mieste.

„Mūsų moralinis patikimumas pavojuje. Privalome sustabdyti žūtis ne tik Alepe, bet ir visoje Sirijoje“, – sakė Vokietijos diplomatijos vadovas Frankas-Walteris Steinmeieris.