Sveikatos pasas buvo įvestas vasarą ir jį galima gauti pasiskiepijus, neseniai pasveikus arba gavus neigiamą testą. Jis privalomas norint apsilankyti bet kuriame restorane ar kavinėje, keliauti tarpmiestiniais traukiniais ir lankytis kultūros įstaigose, pavyzdžiui, kino teatruose ar muziejuose.

Prezidento Emmanuelio Macrono remiamas sveikatos pasas, nepaisant pradinių protestų, laikomas sėkmingu, nes paskatino abejojančius žmones skiepytis.

Vyriausybė teigia, kad apie 400 tūkst. 65 metų ir vyresnių žmonių, turinčių teisę į stiprinamąją vakcinos dozę, dar nepasiskiepijo, t. y. 12 proc. 80 metų ir vyresnių žmonių ir 10 proc. 65-79 metų amžiaus žmonių.

65 metų ir vyresniems asmenims, nepasiskiepijusiems trečiąja doze, QR kodas, esantis jų sveikatos pase, sugeneruotas per mobiliojo telefono programėlę, bus automatiškai deaktyvuotas.

Ši taisyklė, dar labiau sugriežtinanti vieną griežčiausių sveikatos pasų sistemų Europoje, nuo sausio 15 dienos bus taikoma visoms amžiaus grupėms. Vienintelė galimybė žmonėms, negavusiems stiprinamosios dozės – išskyrus jos gavimą – bus neigiamas ne senesnis kaip 24 valandų testas.

Prancūzijoje trečiąja doze jau pasiskiepijo beveik 16 mln. žmonių ir tikimasi iki Kalėdų pasiekti užsibrėžtą 20 mln. tikslą.

Šiuo metu stiprinamoji dozė laikoma pagrindiniu ginklu, padedančiu įveikti COVID-19 omikron atmainą, kuri, ekspertų nuomone, plinta greičiau nei ankstesni viruso variantai ir per kelias ateinančias savaites gali tapti dominuojančia Europoje.

Antradienį Prancūzijoje pranešta apie 63 400 teigiamų COVID-19 testų – tai didžiausias skaičius nuo balandžio mėnesio, o beveik 2 800 žmonių dėl šios ligos gydomi intensyviosios terapijos skyriuose.

Prancūzijoje du kartus paskiepyta daugiau kaip 76 proc. žmonių, o nuo trečiadienio galima skiepyti vaikus, kurie laikomi rizikos grupe, taip pat tikimasi, kad netrukus bus galima skiepyti ir pačius mažiausius.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją