Sekta kaltinama daugybe piktnaudžiavimų vadovaujant G. Bivolaru, pastaraisiais metais ne kartą buvusiam Rumunijos, Švedijos ir Prancūzijos teisminių institucijų taikiklyje, sakė šaltinis.

Žmonės buvo suimti Paryžiaus regione ir Pietų Prancūzijoje, pridūrė šaltinis. Operacijoje dalyvavo maždaug 175 policijos pareigūnai, per ją išlaisvintos 26 moterys, kai kurios buvo laikomos prieš jų valią, sakė šaltinis.

Tinklas, pasivadinęs Dvasinės integracijos į Absoliutą judėjimu (MISA), vadovauja kelioms jogos mokykloms ir susijusiems centrams. Pasak šaltinio, sekta turi „kelis šimtus“ narių, tačiau tikslus skaičius nežinomas.

Areštai įvykdyti po liepą Paryžiaus prokurorų pradėto tyrimo dėl įtariamų pagrobimų, išžaginimų ir prekybos žmonėmis. Tyrimą inicijavo nevyriausybinė žmogaus teisių organizacija Prancūzijos žmogaus teisių lyga, ji susisiekė su prokuratūra, gavusi 12-os buvusių MISA narių pareiškimus, sakė šaltinis teisminėje sistemoje.

MISA išplito ne tik Rumunijoje ir mokė tantros jogos, „naudojo psichinės manipuliacijos metodus siekdama priversti aukas seksualiai santykiauti“. Moterys buvo skatinamos seksualiai santykiauti su grupės lyderiu ir „sutikti dalyvauti mokamoje pornografinėje veikloje Prancūzijoje ir užsienyje“, sakė šaltinis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją