Iš pradžių skelbta, kad sunkiai sužeisti du vietos policijos pareigūnai, o ginkluoti vyrai iš incidento vietos paspruko metro.

Vėliau pasirodė informacija, kad vienas įtariamas šaulys sulaikytas. Jis dėvėjo neperšaunamą liemenę.

Paaiškėjo, kad per šį išpuolį sužeista policininkė ir savivaldybės įmonės darbuotojas. Lefigaro.fr. praneša, kad šūviais sužeista policijos pareigūnė neišgyveno.

Su naujuoju išpuoliu susijęs įtariamasis buvo suimtas, sakė kitas šaltinis, susijęs su šia byla. Vidaus reikalų ministras Bernard'as Cazeneuve'as pranešė, kad dar vienas šaulys ieškomas.

Kol kas neaišku, ar šis incidentas susijęs su išpuolius prieš satyrinį savaitraštį.

„Le Monde“ praneša, kad kol kas nenustatyti jokie ryšiai tarp dviejų incidentų.

Televizija iTELE nurodė, kad po tos atakos buvo matomi ant žemės gulintys du policininkai.

Vidaus reikalų ministras Bernard'as Cazeneuve'as skubiai išvyko į incidento vietą netoli Port de Šatijono Paryžiaus pietuose.

Incidentas įvyko netoli „Porte de Chatillon“ metro stoties Paryžiaus pietuose. Neperšaunamą liemenę vilkėjęs vyras 8.19 val. iš automatinio ginklo pradėjo šaudyti į policininkus, kurie buvo iškviesti į avariją. Policijos duomenimis, vyras šaudė policininkams iš už nugaros.

Pasak tyrėjų šaltinių, šiuo metu neįžvelgiama „vienareikšmiško ryšio“ tarp šio incidento ir atakos trečiadienį.

Nugriaudėjo sprogimas

Praėjus dienai po kruvino išpuolio satyrinio laikraščio „Charlie Hebdo“ redakcijoje Paryžiuje, ketvirtadienį Rytų Prancūzijoje viename restorane netoli mečetės nugriaudėjo sprogimas.

Incidentas įvyko Vilefranše sur Sone, skelbia žiniasklaida.

Teisėsaugos šaltinių duomenimis, žmonės per incidentą nenukentėjo. Ar šis sprogimas gali būti susijęs su trečiadienio išpuoliu, nežinoma.

Sulaikyti septyni asmenys

Septyni asmenys buvo sulaikyti ieškant dviejų brolių, įtariamų nužudžius 12 žmonių per Prancūziją sukrėtusį kruviną islamistų išpuolį, nutaikytą prieš vieną satyrinį savaitraštį, ketvirtadienį pranešė vienas teismų šaltinis.

Patvirtindamas ankstesnius premjero Manuelio Vallso komentarus, šaltinis, nesutikęs viešinti savo vardo, sakė, kad minėtiems broliams artimi vyrai ir moterys šiuo metu apklausiami policijos. Šaltinis nenurodė, kur buvo sulaikyti tie žmonės.

Tuo tarpu M.Vallsas sakė radijui RTL, kad du įtariamieji, kurie dar nerasti, buvo žinomi žvalgybos tarnybos tarnyboms ir „neabejotinai“ buvo sekami prieš trečiadienį įvykdytą ataką.

Du kaukėti juodai apsirengę trečiadienio rytą įsiveržė į savaitraščio „Charlie Hebdo“ redakciją, kur nužudė kai kuriuos Prancūzijoje pagarsėjusius žurnalistus ir du policininkus, o vėliau pabėgo automobiliu.

Buvo išduoti orderiai suimti 32 metų Cherifą Kouachi – žinomą džihadistą, kuris 2008 metais buvo teistas dėl ryšių su islamistų grupe, verbavusią Prancūzijos piliečius, lankydavusius vieną mečetę Paryžiaus rytiniame rajone, vykti kautis su amerikiečiais Irake, – ir jo 34 metų brolį Saidą.Abu jie yra gimę Paryžiuje.

Didelio masto gaudynės

Prancūzijos saugumo pajėgos ketvirtadienį pradėjo didelio masto gaudynes, ieškodami dviejų brolių, kurie įtariami nužudę 12 žmonių per teroro ataką Paryžiuje leidžiamo satyrinio savaitraščio redakcijoje, kuri pagal aukų skaičių yra didžiausias išpuolis šalyje per pastaruosius 50 metų.

Ieškodama užpuolikų, policija paskelbė įtariamųjų nuotraukas, prašydama skubiai suteikti informacijos apie juos. Gaudynės tęsėsi visą naktį, o elitinės kovos su terorizmu policijos pajėgos surengė reidą šiauriniame Reimso mieste.

Vienas Paryžiaus prokuratūros pareigūnas sakė, kad jauniausias iš trijų įtariamųjų pasidavė policijai Šarlevilio-Mezjero mieste, esančiame netoli Reimso už maždaug 230 km į šiaurės rytus nuo Paryžiaus, netoli sienos su Belgija.

Šiai bylai artimas šaltinis sakė, kad tas jaunuolis, vardu Hamydas Mouradas, pasidavė, kai „pamatė savo vardą minimą socialiniuose tinkluose“.

Televizija BFM, remdamasi neįvardytais šaltiniais, paskelbė, kad taip pat buvo areštuoti keli kiti asmenys, susiję su tais dviem broliais.

Tačiau kaukėti juodai apsirengę užpuolikai, kurie šaukė „Allahu akbar“ (Dievas (visų) didesnis) žudydami kai kuriuos pagarsėjusius prancūzų žurnalistus ir du policininkus, tebėra laisvėje.

Buvo išduoti orderiai suimti 32 metų Cherifą Kouachi – žinomą džihadistą, kuris 2008 metais buvo teistas dėl ryšių su islamistų grupe, kuri verbavo Prancūzijos piliečius, lankydavusius vieną mečetę Paryžiaus rytiniame rajone, vykti kautis su amerikiečiais Irake, – ir jo 34 metų brolį Saidą. Abu jie yra gimę Paryžiuje.

Policijos šaltinis sakė, kad vienas iš jų buvo atpažintas pagal tapatybės kortelę, paliktą automobilyje, kuriuo paspruko užpuolikai.

Pasak jo, Cherifas Kouachi, kuris buvo suimtas, kai ruošėsi išvykti į Iraką prisidėti prie kovotojų, atliko pusantrų metų laisvės atėmimo bausmę.

Paieškų operacijos buvo surengtos Strasbūre ir miesteliuose netoli Paryžiaus, o Reimse policijos specialiosios pajėgos surengė reidą viename pastate, kurį vėliau apieškojo baltus kombinezonus dėvintys policijos ekspertai.

Per trečiadienį surengtą ataką ginkluoti užpuolikai dieną įsiveržė į „Charlie Hebdo“ redakciją, kai žurnalistai buvo susirinkę į rytinį redaktorių pasitarimą.

Paryžiaus prokuroras Francois Molins'as sakė, kad užpuolikai pirmiausiai nušovė prie įėjimo buvusį vyrą ir įsiveržė į pastatą. Tuomet jie užlipo į antrąjį aukštą ir pradėjo šaudyti į žmones, dalyvavusius redaktorių pasitarime. Ten buvo aštuoni žurnalistai, policininkas, priklausęs savaitraščio vyriausiojo redaktoriaus apsaugos komandai, ir vienas svečias.

„Tai, ką pamatėme, buvo žudynės. Daugeliui aukų buvo įvykdytos egzekucijos – dauguma buvo pašauti į galvą ir krūtinę“, – greitosios pagalbos medikas Patrickas Hertgenas, atvykęs suteikti pagalbos sužeistiesiems, sakė naujienų agentūrai „Reuters“.

Pasak prokurorų, dar 11 žmonių buvo sužeisti per šią ataką, o keturių būklė kritinė.

Viename tos atakos vaizdo įraše vienas iš užpuolikų prie redakcijos pastato šaukė „Allahu Akbar!“ (Dievas (visų) didesnis), aidint šūviams. Kitas priėjo prie gatvėje gulinčio sužeisto policininko ir pribaigė jį šūviu iš automato, o vėliau abu ramiai įlipo į juodą automobilį ir išvažiavo.

Savaitraščio vyriausiasis redaktorius Stephane'as Charbonnier, turėjęs pravardę „Charbas“ (Šarbas) ir saugomas policijos dėl anksčiau jo gautų grasinimų nužudyti, tapo viena šio kruvino išpuolio auka.

Taip pat žuvo karikatūrininkai Jeanas Cabut, Georges'as Wolinski ir Bernard'as Verlhacas, žinomas slapyvardžiu Tignous.