„Prancūzijos ir Vokietijos draugystė įveiks... šią naujieną, kurią dar reikia patvirtinti“, – sakė S.Le Follas, kalbėdamas apie praėjusios savaitės pranešimus spaudoje, jog Vokietijos žvalgybos tarnybos šnipinėjo aukšto rango Prancūzijos pareigūnus ir Europos Komisiją, o surinkta informacija dalydavosi su JAV Nacionalinio saugumo agentūra (NSA).

Vokietijos užsienio žvalgybos agentūra BND padėjo NSA vykdyti „politinį šnipinėjimą“, rinkdama informacija apie „aukšto rango pareigūnus Prancūzijos užsienio reikalų ministerijoje, Eliziejaus rūmuose ir Europos Komisijoje“, sakoma straipsnyje, kurį praėjusį ketvirtadienį paskelbė dienraštis „Sueddeutsche Zeitung“.

Nors Vokietijos kanclerės Angelos Merkel vyriausybė pati skundėsi, kad buvo šnipinėjama sąjungininkų, praėjusią savaitę buvo paskelbta kompromituojančių pranešimų, jog ir Berlynas rinko informaciją apie bendroves Europoje Jungtinių Valstijų naudai.

Kaip rašo „Sueddeutsche Zeitung“, bendrovių šnipinėjimo atvejai veikiausiai buvo pavieniai, Jungtinėms Valstijos siekiant gauti „informacijos apie neteisėtą eksportą“.