Nedidelė neparlamentinė partija PRO, organizuojanti protestą, savo tinklapyje teigė, kad susirinko 101 662 žmonės, o Čekijos naujienų agentūra CTK pranešė, kad jų buvo apie 10 000.

Mojuodami Čekijos vėliavomis ir ragindami dešiniojo sparno ministro pirmininko Petro Fialos vyriausybę atsistatydinti, protestuotojai taip pat apgailestavo dėl šios ES narės ekonomikos sulėtėjimo.

Čekijos ekonomika stagnuoja jau metus, o infliacija tik pamažu traukiasi nuo rekordinio metinio lygio, kuris 2022 m. rugsėjį siekė 18 procentų.

„Esu čia dėl vaikų, nes tai mūsų ateitis, ir aš bijau ateities“, – per mitingą Prahos centrinėje Vaclavo aikštėje AFP sakė protestuotoja Hana Smolikova, susirūpinusi dėl aukštų „visko“ kainų.

Protestuotojas Pavelas Husekas sakė, kad vyriausybė „turėtų nustoti remti tik Ukrainą ir pradėti kreipti dėmesį į savo piliečius“.

Penkių partijų koalicinė P. Fialos vyriausybė nuo Rusijos invazijos pradžios 2022 m. vasario mėnesį teikia Ukrainai didelę humanitarinę ir karinę pagalbą

Prahos policija pranešė mitinge, pavadintame „Čekija prieš vyriausybę“, sulaikiusi vyrą, dėvėjusį drabužius su liūdnai pagarsėjusios Rusijos samdinių grupės „Wagner“ logotipu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją