„Žuvusiųjų skaičius siekia 80“, – nurodė apygarda ir pridūrė, kad prieglaudose yra 1 418 žmonių.

Nors manoma, kad aukų skaičius dar gali augti, salų grupę ištikusi katastrofa jau laikoma daugiausiai aukų pareikalavusia stichine nelaime JAV Havajų valstijos istorijoje.

Penktadienį kai kuriems liepsnų nuniokoto istorinio Lahainos miesto gyventojams buvo leista trumpam sugrįžti namo. Jie buvo perspėti, kad bus pasitikti „tokio sunaikinimo, kokio dar nėra regėję per savo gyvenimus“. Labiausiai paveiktos miesto vietos išliko prieinamos tik paieškos ir gelbėjimo tarnybų darbuotojams.

Vakarinėje Maui salos dalyje, kurioje įsikūrusi Lahaina, vis dar nėra elektros ir vandens tiekimo. Gelbėtojų komandos ten toliau ieško nukentėjusiųjų. Tikrinami ir vandens telkiniai – pakrančių apsaugos tarnyba teigė iš vandens išgelbėjusi 17 gyvų žmonių.

Havajų gubernatorius Joshas Greenas sakė, kad gaisrų sukeltos žalos šalinimo darbai Maui saloje gali užtrukti daugybę metų. Skaičiuojama, kad Lahainoje buvo sunaikinta daugiau kaip 1 tūkst. pastatų.

Havajų generalinė prokurorė paskelbė, kad bus pradėta „išsami peržiūra“, kurios metu bus vertinama pareigūnų reakcija į gaisrus. Peržiūra vyks daugėjant klausimų, ar gyventojai buvo perspėti laiku.

Dėl liepsnų be namų liko tūkstančiai žmonių. Atsistatymas gali atsieiti milijardus dolerių.

Gaisrai Havajuose įsiplieskė antradienį. Jų priežastis kol kas neaiški.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją