Po sprogimo praėjusį trečiadienį pagalbos tarnybos ieškojo dingusios moters, tačiau anonimu pageidavęs likti šaltinis sakė, jog antradienį aptiktas kūnas per daug apdegęs, kad būtų galima nedelsiant nustatyti žuvusio asmens tapatybę.

Per dujų nuotėkio sukeltą gaisrą Paryžiaus centre praėjusią savaitę, policijos duomenimis, nukentėjo mažiausiai 16 žmonių, septyni jų – sunkiai. Vaizdo įrašuose socialiniuose tinkluose buvo matyti iš esmės sugriuvęs užsidegusio pastato netoli Liuksemburgo sodų fasadas.

Užsiliepsnojusiame pastate buvo įsikūrusi mados dizaino mokykla „Paris American Academy“. Prokuratūra pradėjo tyrimą dėl sužalojimo per neatsargumą.

Praėjusią savaitę paieškoms artimas šaltinis naujienų agentūrai AFP sakė, kad dingęs asmuo yra mados mokyklos, įsikūrusios miesto kairiajame Senos krante, dėstytoja. Laikraštis „Le Parisien“ teigė, kad ji dėstė akademijoje 20 metų ir sprogimo metu buvo trečiame pastato aukšte.

Sprogimo priežastis vis dar nežinoma, tačiau keli liudytojai pranešė, kad likus kelioms minutėms iki sprogimo jautė dujų kvapą. „Le Parisien“ pranešė, kad akademijos vadovas Peteris Carmanas, suskubęs atjungti elektros tiekimą, kai pastate pasklido dujų kvapas, yra vienas iš labiausiai nukentėjusiųjų.

Trečiadienį prieš 17 val. įvykęs sprogimas ir kilęs gaisras sukrėtė judrią Sen Žako gatvę ir sugriovė XVII a. pastatą, kuris buvo įtrauktas į istorinį paveldą.

Prokurorų teigimu, per sprogimą iš viso buvo sužeisti 58 žmonės, keturių jų sužalojimai kelia pavojų gyvybei. Tuo metu studentų akademijoje nebuvo, jie žiūrėjo Paryžiaus mados savaitės šou, tai padėjo išvengti daugiau aukų. Paryžiaus prokurorai tiria, ar sprogimas įvyko dėl saugumo normų nepaisymo.

Savaitgalį paieškos sugriuvusiame pastate buvo sustabdytos, kol buvo stabilizuotas gretimas nugriūti galėjęs pastatas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją