Nepaisant to, keli kaimynai pareiškė, kad netoliese, Šartro mieste kitoje gatvėje, maždaug tuo pačiu metu kaip ir O. I. Mosefai, gyveno kitas džihadistas. Minėtasis asmuo galiausiai išvyko į Siriją, kur maždaug prieš metus žuvo, pasakojo du kaimynai, nepanorę prisistatyti, skelbia „The Telegraph“.

O.I.Mostefai Šartro mieste, nuo kurio Paryžių automobiliu galima pasiekti vos per valandą, gyveno mažiausiai porą metų. Priešais teroristo namus gyvenanti Corrinne sako, kad kaimynas „visada buvo labai mandagus, bet uždaras – tiek jis pats, tiek jo šeima“.

Ji ir kiti kaimynai tvirtina, kad O. I. Mostefai kartu su žmona ir maža dukrele iš dviejų aukštų keturių miegamųjų namo, priklausančio būsto asociacijai, išsikėlė prieš trejus ar ketverius metus.

„Jie čia pragyveno apie porą metų. Dažnai pas juos lankėsi ir apsistodavo giminaičiais – jo tėvai, broliai, 12 metų sesuo“, – pasakoja 54 metų Corinne.

„Jis dažniausiai vilkėjo musulmonišką rūbą, augino trumpą barzdą“, – prisimena moteris.

Žmona galvos nedengdavusi, bet nebuvo panašu, kad turėtų darbą, nes beveik neišeidavo iš namų, šį faktą patvirtino net keli buvę kaimynai.

Corinne teigia maniusi, kad O. I. Mustefai dirbo Paryžiuje, nes iš namų išeidavo labai labai anksti. Šeima su kaimynais praktiškai nebendravo.

Kartą į namus buvo atvykę policijos pareigūnai, jie išsivežė šeimai priklausiusių pitbulių veislės šunį. Konflikto nebuvo, nes O. I. Mustefai suprato pažeidęs įstatymus. Jį dėl šuns laikymo įskundė pasipiktinęs kaimynas.

Nė vienas kaimynas nežinojo, kad vyras buvo teistas už smulkų nusikaltimą.

Šeima, kuri šuo metu gyvena Mostefai namuose, noriai įsileido žurnalistus. Jie pareiškė įsikėlę vos prieš du mėnesius, tad nieko apie įtariamąjį nežino. Kurį laiką namas buvo tuščias. O. I. Mustefai žaidė vietos futbolo klube, tačiau jo vadovybė su žurnalistais bendrauti nepanoro.

Sekmadienio rytą Paryžiaus prokuroras Francois Molinsas patvirtino, kad vienas iš negyvų įtariamų teroristų yra 29 metų Prancūzijos pilietis Omaras Ismaïlas Mostefai. Jis policijai buvo žinomas, tačiau niekada nebuvo įkalintas.

O. I. Mostefai buvo identifikuotas po to, kai buvo rastas jo pirštas prie „Bataclan“ koncertų salės, kur jis susisprogdino, ir paimti jo antspaudai, praneša AFP. O. I. Mostefai gyveno Courcouronnes miestelyje, kuris yra maždaug 25 kilometrus į Pietus nutolęs nuo Paryžiaus. Į teisėsaugos akiratį jis buvo patekęs dėl savo radikalių pažiūrų ir smulkių nusikaltimų, tačiau niekada nebuvo įtrauktas į jokį tyrimą dėl terorizmo. Tyrėjai bando išsiaiškinti, ar jis buvo išvykęs į Siriją 2014 metais.

Pareigūnai sulaikė alžyriečių kilmės O. I. Mostefai tėvą, brolį, žmoną bei kitus šeimos narius ir atlieka kratas jų namuose. Vyresnysis įtariamo teroristo brolis pats atvyko į policiją. „Tai beprotybė, nesuvokiama. Pats buvau Paryžiuje tą naktį, mačiau koks siaubas vyko“, – sakė jis AFP. Jis tikino, kad su savo jaunesniuoju broliu nebendravo ir jo nematė keletą metų. O. I. Mostefai buvo vienas iš šešių vaikų šeimoje. Kartu su savo šeima ir mažamete dukterimi jis prieš kurį laiką buvo išvykęs į Alžyrą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (87)