„The Independent“ skelbia, kad Amanda Berry, Gina DeJesus ir Michelle Knight viešumoje nesirodė nuo tada, kai buvo išvaduotos iš 52 metų buvusio autobuso vairuotojo Arielio Castro namų-kalėjimo. Praėjo beveik du mėnesiai.

Dabar 33 sekundžių trukmės padėkos filmuke pasirodžiusius trys jaunos moterys teigia, jog tikrai nebūtų sugebėjusios „iš naujo susikurti normalaus gyvenimo“ be nepažįstamų žmonių palaikymo ir paramos.

Moterys be žinios dingo laikotarpiu nuo 2002 ir 2004 metų – jų amžius pagrobimo metu siekė atitinkamai 14, 16 ir 20 metų. A. Castro teisme savo kaltę dėl pagrobimo ir priverstinio kalinimo neigia.

Su A. Berry Ohajo monstru vadinamas vyras susilaukė dukros, kuriai dabar šešeri. Vyras taip pat kaltinamas M. Knight marinęs badu ir prieš ją smurtavęs (mergina dėl to patyrė persileidimą). A. Castro buvo sulaikytas gegužės 6-ąją – praktiškai iš karto po to, kai A. Berry pavyko prasibrauti prie namo lauko durų ir prisišaukti kaimynų pagalbą.

Vaizdo įraše M. Knight sako: „Perėjau tikrą pragarą, tačiau esu pakankamai stipri eiti per tą velniavą aukštai iškelta galva ir su šypsena veide. Neleisiu susiklosčiusioms aplinkybėms manęs pakeisti. Jas pakeisiu aš. Nenoriu, kad mane iš vidaus sunaikintų neapykanta“.

Amanda Berry, Gina DeJesus, Michelle Knight

G.DeJesus tėvai – Felizas DeJesus ir Nancy Ruiz – padėkojo už finansines aukas, kurios padėjo įsteigti moterų paramos fondą. N. Ruiz taip pat paragino tėvus, kurių vaikai dingę, nebijoti prašyti pagalbos.

„Pasikliaukite savo kaimynais. Nebijokite prašyti pagalbos, nes pagalbos visada sulauksite“, - teigia dukrą atgavusi moteris.

M. Knight advokatė Kathy Joseph sako, jog visos trys moterys „praėjus dviem mėnesiams nori padėkoti žmonėms iš Klivlando ir viso pasaulio“.

Advokatės teigimu, jas visi atpažįsta, tad „jos nusprendusios pačios garsiai išreikšti dėkingumą“.

A.Berry ir G. DeJesus interesus ginantis advokatas Jamesas Wooley taip pat paskelbė pranešimą, kuriame sako, jog M. Knight ir jo klientės dėkoja visiems už joms suteiktą privatumą ir pabrėžia, jog aukos nenori apie bylą kalbėti nei su žiniasklaida, nei su kuo nors kitu.