JAV teisingumo departamento agentūra „US Marshal Service“, anot CNN, neseniai nurodė, kad jachtos vertė yra maždaug 230 mln. dolerių (apie 211 mln. eurų). Tačiau sprendimas dėl galimo laivo pardavimo gali užtrukti ne vieną mėnesį. Per tą laiką sąskaitos turės būti apmokamos toliau. Mėnesiniai kaštai apima techninę priežiūrą, taip pat draudimą ir sausojo doko mokestį.

S. Kerimovas laikomas Rusijos prezidento Vladimiro Putino patikėtiniu. Jis jau nuo 2018 m. JAV dėl pinigų plovimo buvo įtrauktas į sankcionuojamų asmenų sąrašą, tačiau po Rusijos invazijos į Ukrainą jam baudžiamąsias priemones pritaikė ir ES bei kitos šalys.

Oficialiu jachtos savininku įregistruota bendrovė „Millemarin Investment Ltd“. Tačiau yra įvairių duomenų, kas už to slypi. „Millemarin“ advokatai teigia, kad laivas priklauso rusų milijardieriui Eduardui Chudainatovui, kurio pavardės sankcijų sąraše nėra.

Dėl pradžioje neaiškios nuosavybės prabangi jachta – po 18 dienų kelionės iš Meksikos per Ramųjį vandenyną – 2022 m. balandį įstrigo Fidžyje ir tada buvo konfiskuota vietos institucijų ir Federalinio tyrimų biuro (FTB). JAV generalinio prokuroro pavaduotoja Lisa Monaco tada sakė, kad prokuratūra „stebi visas jachtas, kurios pirktos už nešvarius pinigus“. Rusų oligarchai esą negalės pasislėpti net nuošaliausiame pasaulio kampelyje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją