Vien Orsko mieste, kuriame gyvena daugiau kaip 200 tūkst. žmonių, po vandeniu atsidūrė 4 500 namų. Vaizdo įrašuose ir nuotraukose matyti, kad kai kur virš vandens kyšo tik pastatų stogai.

Regione paskelbta nepaprastoji padėtis. Sekmadienį Orske apsilankęs civilinės gynybos ministras Aleksandras Kurenkovas padėtį apibūdino kaip kritinę.

Per 4 tūkst. žmonių buvo išgabenti į saugią vietą. Buvo įrengta 11 priedangų daugiau nei 8 tūkst. žmonių. Pranešta, kad Orske mirė keturi asmenys, bet valdžios institucijos informavo, kad su potvyniu mirtys nėra susijusios.


Orskas yra maždaug už 1 700 km į pietryčius nuo sostinės Maskvos ir netoli sienos su Centrinės Azijos Kazachstano respublika.

Užtvankose vandens slėgis kritiškai pakilo dėl didelio iš kalnų atitekėjusio vandens srauto. Pirmoji užtvanka pratrūko penktadienį, o antroji – šeštadienį. Prognozuojama, kad tęsiantis krituliams vandens lygis dar labiau pakils.

Srities sostinėje Orenburge buvo užlieta apie 1 600 nekilnojamojo turto objektų.

Prokuratūra iškėlė baudžiamąją bylą dėl aplaidumo, galimai susijusio su 2020 m. atliktu užtvankos patikrinimu. Jo metu buvo nustatyti 38 trūkumai ir nurodyta juos pašalinti. Neaišku, ar trūkumai buvo pašalinti.

Praėjusią savaitę potvynio vietoje apsilankęs Orsko meras teigė, kad užtvanka buvo tvirta.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)