„Nuo stichinės nelaimės pradžios jau buvo išgelbėta daugiau nei 2 850 žmonių“, – šeštadienį transliuotojui „Mega“ sakė ugniagesių atstovas Yannis Artopiosas.

Keli namai Palamoso kaime tebėra po vandeniu, o gelbėtojai bando pasiekti juose įstrigusius žmones, sakė naujienų agentūros AFP žurnalistas.

Toliau nerimą kelia padėtis netoli Larisos miesto, esančio už kelių kilometrų į rytus.

„Mums kyla didelių sunkumų dėl Pinijos upės, esančios šalia Larisos miesto, kuri patvino ir priemiesčiuose pasiekė 2,5 metro aukštį“, – sakė Y.Artopiosas.

Potvynis sunaikino tūkstančius hektarų derlingos žemės ūkio paskirties žemės, o ūkininkai taip pat prarado daug gyvulių.

„Mes sugniuždyti. Daugiau nei 1500 kiaulių nuskendo – 70 procentų mūsų ūkio patyrė žalą“, – sakė 58 metų Thomas Kasosas.

Voloso uostamiestyje kilo problemų dėl vandens tiekimo, nes buvo pažeistos siurblinės ir didelė dalis tiekimo tinklo. Sveikatos apsaugos ministerija perspėjo, kad vanduo netinkamas gerti.

Šėštadienį taip pat išliko sudėtingos eismo sąlygos, nes greitkelis, jungiantis Salonikus, antrą pagal dydį šalies miestą, ir sostinę Atėnus keliose vietose buvo užblokuotas.

Audra, pavadinta „Danieliu“, pirmadienį ir antradienį smogė centriniam pakrantės regionui, o trečiadienį užklupo ir kitus miestus, tokius kaip Karditsa ir Trikala, esančius giliau sausumoje.

Ekspertų teigimu, „per 24 valandas iškrito ekstremalus vandens kiekis“.

Smarkios liūtys ir potvyniai užklupo Graikiją po šią vasarą ją siaubusių gaisrų, nusinešusių mažiausiai 26 žmonių gyvybes.

Šią savaitę kaimyninėse Turkijoje ir Bulgarijoje kilus dideliems potvyniams žuvo 12 žmonių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją